İNAT UĞRUNA MI FAKİRLEŞTİK?

CHP Edirne Belediye Meclis Üyesi Serkan Liznak, Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından yaptığı açıklamada, “Bir inat uğruna mı 6-7 kat fakirleşti bu halk?” diye sordu.

CHP Edirne Belediye Meclis Üyesi Serkan Liznak, Merkez Bankası’nın faiz açıklamasının ardından, hükümetin iki yıldır uyguladığı politikaların nedenini sordu.

Liznak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, her şeyin 2021 yılının Eylül ayında başladığını hatırlatarak, şunlara yer verdi:

Bir sabah uyandık ve asrın liderimiz faizle mücadele kapsamında politika faizini 19’dan 14’e indirdi. O sabah dolar 8 lira 80 kuruştu. Benzinin litresi 7 lira 75 kuruştu. Bir kilogram dana eti 65 Türk Lirasıydı. Mesela yeni evlenen bir çift 500 bin liraya 3+1 daire alabiliyordu. Çok değil aradan iki yıl geçti. Dün itibarıyla politika faizi 750 baz puan arttırılarak 25’e yükseltildi. Tam iki yıl sonra faizle mücadele kapsamında başladığımız 19 baz puanın 6 puan üstündeyiz. Dolar 26.5 lira, benzinin litresi 38.5 Türk Lirası. Dana etinin kilosu 400 lira. Yeni evlenen çiftimize kötü haber artık ev fiyatları 3.5-4 milyon lira. Bu arada hazinenin kasasından buharlaşan 128 milyar dolar ve kur korumalı yükü cabası. Başladığımız noktadan çok daha kötü bir yere geldiysek e peki bunu neden yaptınız? Bir inat uğruna mı 6-7 kat fakirleşti bu halk? Yoksa bizler fakirleşirken başka birileri servetine servet mi kattı? Bize bu hikayeden “ışıltılı gözler” hatıra kaldı.”

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler