“HALK BELEDİYESİ İSTİYORUZ”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın ve İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, kentte satışa çıkarılan pazar yeri ile ilgili ortak basın açıklaması düzenledi. Engin, satılacak yerin Edirne halkının yanı sıra esnafa da büyük zarar vereceğini dile getirerek, “Cuma pazarı yerinin satılması buralardaki esnafların da işlerinin bozulmasına sebebiyet verecek, Edirne'nin merkezi olan Saraçlar caddesi bütün cazibesini kaybedecek ve kaderine terk edilecektir” dedi.



İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın ve İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, kentte satışa çıkarılan pazar yeri ile ilgili ortak basın açıklaması düzenledi.
İYİ Parti Edirne İl başkanlığında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, “Edirne halkının kendi malı olan, çocuklarımızın geleceği olan, Edirne Belediye arazilerinin; Edirne halkının izni olmadan satılmasına ilk günden beri kesinlikle karşı olduğumuzu belirtmiştik” dedi.
Satılacak olan Cuma pazarı yerinin sadece Edirne halkına değil aynı zamanda Edirne esnafına da çok büyük zarar vereceğini ileri süren Engin, şunları söyledi:
“Yerli ve yabancı birçok insanı şehir merkezine çeken cuma pazarı sadece pazar esnafını değil aynı zamanda Saraçlar caddesindeki, Ali Paşadaki ve Bedesten deki esnafa da; bu kötü giden Türkiye ekonomisinde bir nebze olsun gelir kaynağıdır.
Cuma pazarı yerinin satılması buralardaki esnafların da işlerinin bozulmasına sebebiyet verecek, Edirne'nin merkezi olan Saraçlar caddesi bütün cazibesini kaybedecek ve kaderine terk edilecektir.
Seçim döneminde bu araziyi katlı otopark yapacağı sözünü vermiş olan Sn. Recep Gürkan nasıl bir rant görmüştür ki binlerce esnafın ekmeğiyle oynayacak kadar gözleri kör olmuştur. Yada Edirne belediyesini iki dönemde nasıl bir borç batağına ve çıkmaza sokmuştur ki Edirne halkının ve çocuklarımızın geleceğini karartacak kadar gözleri kör olmuştur.
Sn. Recep Gürkan'ın bu yaptığının; partisi tarafından da çok eleştirilen, mevcut Ak parti hükümetinin yaptıklarından ne farkı vardır? Yoksa yerel seçimler öncesi kendisine; hükümete yakın bir politika anlayışı yürüterek yeni kapılar mı açmak düşüncesindedir?
Biz İYİ parti Edirne il başkanlığı olarak halkın malı olan Belediye arazilerine rant gözüyle bakan belediyecilik anlayışını değil, halkın geleceğini düşünen ve halkın hizmetkarı olan bir belediyecilik anlayışını tasvip ediyoruz.”

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler