GÜRKAN ÇALIŞMALARI YAKINDAN İZLEDİ

Edirne Belediyesi tarafından yürütülen altyapı çalışmaları kapsamında Saraçlar Caddesi ile Eskicamii kavşağı arasındaki çalışmalar dün itibariyle başladı. Çalışmaların başladığı saatlerde bölgeye gelen Başkan Recep Gürkan, çalışmaları yakından izledi. Bölgedeki altyapı çalışmalarını en kısa sürede bitirmeyi planladıklarını vurgulayan Gürkan, “Burası en sıkıntı yerimiz. Okullar açılmadan burasını bitirelim dedik. Trafik yoğunlaşmadan bitireceğiz” dedi.

Edirne Belediyesi tarafından yürütülen altyapı çalışmaları kapsamında Saraçlar Caddesi ile Eskicamii kavşağı arasındaki çalışmalar dün itibariyle başladı. Bölgede trafik tek şeride düşürüldü.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, günün erken saatlerinde Atatürk Anıtı önünden başlayan çalışmaları yerinde inceledi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gürkan, Saraçlar Caddesi girişiyle Eskicaii önüne kadar giden alanı hızlı bir şekilde yapmayı planladıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Bu hattan Saraçhane, Çavuşbey, Kaleiçi mahalleleri beslenecek. Sigorta kavşağına kadar bir hattımız gidecek, oradan da KİPA’ya kadar giden ikinci bir hattımız olacak. Atatürk Bulvarı’nda yaklaşık 4 kilometrelik ana temiz su hatları olacak. Burası en sıkıntı yerimiz. Okullar açılmadan burasını bitirelim dedik. Trafik yoğunlaşmadan bitireceğiz. Hazırlıklarımızı yaptık, planlamamızı yaptık. Kavşak biraz sorunlu oluyor. Sadece Belediye’nin hatları değil, diğer bütün kurumların hatları var burada. Titiz çalışmak gerekiyor, dolayısıyla ağır oluyor. 20 metrelik alanı atlattıktan sonra hızlı bir şekilde, okullar açılana kadar bitirmek istiyoruz.”

Dün itibariyle başlayan Altyapı çalışmaları nedeniyle Saraçlar Caddesi girişinden Eski Cami’ye kadar olan bölgede tek yönlü olarak trafik akışı sağlanıyor.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler