CUMARTESİ PAZARI YENİ YERİNDE

Edirne’nin yeni yerleşim bölgesinde kurulan sebze ve meyve pazarı olan Cumartesi Pazarı’nda tadilat yapılacağı gerekçesiyle, geçici olarak hizmet vereceği yeni yerine geçti. Yaklaşık 5 ay boyunca burada hizmet verecek pazarın ilk gününde, meraktan mı bilinmez ama pazar doldu taştı.

Edirne’nin yeni yerleşim bölgesine kurulan Cumartesi Pazar yeri Edirne Belediyesi tarafınan tadilata alındı. Tadilat süresince Pazar Atatürk Caddesi üzerinde yeni sanayi karşısındaki alanda hizmete başladı.

Uzun yıllardır Cumartesi günleri 1. Murat Mahallesi'nde kurulan yerli ve yabancı vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiği cumartesi Pazarı, Edirne Belediyesi’nin tadilat yapacağını bildirmesiyle geçtiğimiz hafta son kez kurulmuştu.

Belediye Meclisi Mayıs ayında aldığı kararla Cumartesi Pazarında onarım yapacak. Aynı zamanda bölgenin en büyük afet t oplanma merkezi de olan Pazar yeri, güçlendirilecek ve uzun yıllar bakımsız kalan çatısı da onarılacak.


 

Cumartesi Pazarı yenileme çalışmaları sebebiyle Atatürk Caddesi, Yeni Sanayi Sitesi karşısındaki boş alana kuruldu. Pazarcıların getirdiği büyük şemsiyeler ve pazar alanına çekilen gölgeliklerle alan kapatılmaya çalışılsa da pazara gelen vatandaşlar ve esnaf, sıcak havada güneşten de büyük oranda etkilendi. Geçici pazar yeni olduğu için mi yerinin beğenilmesi mi bilinmez ama halkın büyük ilgisini gördü. Giysi satışı yapılan bölümlerin ise ilgisiz kaldığı da görüldü.


 

Bu arada pazarda elektrik tesisatının olmaması nedeniyle soğutucu çalıştıran bazı pazarcıların yanlarında getirdikleri jeneratörlerle buzdolaplarını çalıştırdıkları da görüldü.  Yavuz Göktaş

banner8
Haberler