“NE VERİLDİYSE KAZANLA GERİ ALINIYOR”

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen son zamanlarda ardı ardına yapılan zamlara tepkisini göstererek “Zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır! Zamlar ve vergi artışları durmak bilmiyor. Seçimlerden önce kaşıkla verilen ne varsa şimdi kepçeyle, kazanla geri alınıyor” dedi.

DİSK’e bağlı sendikalar, dün Saraçlar caddesinde zamları protesto etti. Protestoda Enflasyon Canavarı kılığına giren sendika üyesi, büyük ilgi çekti.

Önceki gece Saraçlar caddesinde toplanan çok sayıdaki sendika üyesi, zamları protesto etti. Grup adına açıklamayı DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen okudu. Şen’in okuduğu açıklamada şunlara yer verildi:

“Zamlara, adaletsiz vergilere, asgari yaşama hayır! Zamlar ve vergi artışları durmak bilmiyor. Seçimlerden önce kaşıkla verilen ne varsa şimdi kepçeyle, kazanla geri alınıyor. Milyonların verdiği geçim savaşı ile ilgili olarak bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi olağanüstü toplanıyor.  Meclis olağanüstü toplanırken biz susmuyoruz: Türkiye’nin dört bir yanında DİSK’li işçilerin sesi yükseliyor. Bugün işçiler konuşacak; bugün herkes işçileri dinleyecek, çünkü ne zorluklar yaşadığımızı biz biliyoruz. Bu zamlarla, bu vergilerle geçinemiyoruz! Enflasyonun sıfıra düştüğünü ilan edenlerin masallarına karnımız tok: Çarşıda, pazarda, markette, faturalarda karşı karşıya kaldığımız gerçeği biz biliyoruz.

DÜŞÜK GÖSTERİLEN ENFLASYON YÜZÜNDEN ALIM GÜCÜMÜZÜ KAYBEDİYORUZ

Düşük gösterilen TÜİK enflasyonu yüzünden alım gücümüzü kaybediyoruz. Türk Lirası hızla değer kaybettikçe her gün daha da yoksullaşıyoruz. Paramız pul oldukça, emeğimiz ucuzluyor, satın alma gücümüz azalıyor, ülkemiz fakirleşiyor. Türkiye’nin tüm değer ve güzellikleri, ülkemizin tüm kaynakları yabancı sermaye ve dolar milyarderleri için “kelepir mala” dönüşüyor. Paramız değer kaybettikçe bu ülke daha yoksul ve daha bağımlı hale geliyor. “Dünya bizi kıskanıyor”muş. Neyimizi kıskanıyorlar? Dünyanın ucuz emek cenneti haline dönüştürülmesini mi? Tüm ücretlerin asgari ücret düzeyine çekilmesini mi? Asgari ücretin ortalama ücret haline gelmesini mi? Neyimizi kıskanıyorlar? Avrupa’da en düşük asgari ücretin Türkiye’de olmasını mı? İşçileri düşük ücretlere mahkûm etmek için sendikal hakların gasp edilmesini mi?

Soruyoruz: İşçiyle patronun aynı oranda vergi vermesi adil mi? Patronlar kâr rekorları kırarken, bizim cebimize uzanan elleri uyarıyoruz! Yeter artık! Geçinemiyoruz, geçinemiyoruz, geçinemiyoruz! Yeter artık! Bitsin bu suskunluk! Havaya kalksın yumruklarımız! Bizler bunu hak etmiyoruz. Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üretiyoruz ve hakkımızı istiyoruz. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzene karşı sesimizi yükseltiyoruz: Gelirde adalet vergide adalet istiyoruz!”

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler