navigation
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YARDIMLARI AFET BÖLGESİNE ULAŞTIRILIYOR

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YARDIMLARI AFET BÖLGESİNE ULAŞTIRILIYOR

Trakya Üniversitesinde, 6 Şubat’tan itibaren depremin yaralarını sarmak için başlatılan destek ve yardım çalışmaları bölgeye ulaştırılmaya devam ediliyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından bölge, öğle saatlerinde Kahramanmaraş’ın Elbistan merkezinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki ikinci bir depremle sarsıldı. Bölgede pek çok bina, deprem sebebiyle yıkılırken enkazda arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Trakya Üniversitesi, yaşanan felaketin ardından bölgede yürütülen arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek olmak için ilk andan itibaren seferber oldu. Ülkemizi yasa boğan depremin yaralarını sarmak ve afetzedelere destek sunmak isteyen akademik, idari personel, çalışanlar ve öğrenciler el ele verdi.

Trakya Üniversitesi arama kurtarma ekibinde görevli AFAD gönüllüleri, yüzlerce yurttaşın hayatını kaybettiği, binlerce kişinin ise göçük altında kaldığı depremin ardından arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak için ilk gün bölgeye gitti. Trakya Üniversitesinde başlatılan topyekûn yardım seferberliği ikinci gün de aralıksız sürdü.

Trakya Üniversitesi arama kurtarma personelinin ardından, Tıp Fakültesinde öğrenim gören 5’inci ve 6’ıncı sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, depremden etkilenen vatandaşlar ve yaralıların tedavilerine yardımcı olmak için yola çıktı. Tıp Fakültesi öğrencilerinin ardından aynı gün doktorlar, sağlık çalışanları ve arama kurtarma ekibinden oluşan personel de depremin yaralarını hafifletmek için bölgeye hareket etti.

Depremden etkilenen bölgelere yardım ulaştırmaya ve destek vermeye devam eden Trakya Üniversitesinde sağlık, arama kurtarma ve afet koordinasyon konusunda tecrübeli bir ekip, depremin üçüncü gününde Elbistan ilçesine gitmek üzere yola çıktı. Bazı hekimlerimiz de kendi imkânları ile sağlık çalışanlarına destek olmak için depremin etkilediği kentlerden Gaziantep’e gitti.

Trakya Üniversitesinden, Hatay ve Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelere bugüne kadar kardiyoloji, anesteziyoloji, ortopedi, acil tıp, iç hastalıkları, çocuk ve ergen ruh sağlığı, deri ve zührevi hastalıklar alanında uzman 13 doktor, 20 tıp fakültesi öğrencisi, aralarında hemşirelerin de olduğu 30 sağlık çalışanı, 37 arama kurtarma personeli ile 30 destek personelinin de olduğu toplam 130 personel ulaştı.

Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda görev alan ve geri dönecek personelin yerini de ilerleyen günlerde yeni ekipler almaya devam edecek.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ARAMA VE KURTARMA EKİPLERİ, 6 VATANDAŞI ENKAZDAN SAĞ OLARAK KURTARDI

Hatay ve Kahramanmaraş’ta arama ve kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerimizden ilk bilgiler de gelmeye başladı. Trakya Üniversitesi arama kurtarma ekiplerinin enkazda çalışması için gerekli tüm ekipmanlar ve sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler bölgeye ulaştırıldı.Trakya Üniversitesi ekipleri, deprem bölgesinde bugüne kadar gerçekleştirdiği arama ve kurtarma faaliyetlerinde 6 vatandaşı, enkaz altından sağ olarak çıkardı. Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerini sürdüren ekiplerimiz, enkazdan çıkarılan yaralıların tedavisi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Trakya Üniversitesinin 5.000'e yakın personeli ve 45 bin öğrencisi ise ilk günden itibaren kan bağışı çağrısında bulunuldu. Edirne Merkez'de çok sayıda kan bağışı gerçekleştirildi. Bağışlar, halen devam ediyor.

Bölgede devam eden tüm çalışmaların yanı sıra ikameti deprem bölgesinde bulunan 1.000'den fazla öğrenci aranarak aileleri ve kendileri hakkında bilgi alındı, ihtiyaçlarına cevap verildi.

TOPLANAN YARDIMLAR DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTIRILIYOR

Trakya Üniversitesi çalışanlarının ve vatandaşların destekleri ile ilk günden itibaren Balkan Kongre Merkezi'nde toplanan yardımlar TIR, otobüs ve minibüslerin de aralarında olduğu araçlarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere deprem bölgesine gönderildi. Trakya Üniversitesinden deprem bölgesine bugüne kadar 3 minibüs, 2 otobüs ve 1 TIR olmak üzere 6 araç gitti.

Enkazdan çıkarılan yaralıların tedavisinde kullanılacak ilk yardım, ilaç ve tıbbi malzeme başta olmak üzere afetzedelerin giyinme, barınma, gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılayacak çok sayıda yaşam malzemesi bölgeye ulaştı.

Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından toplanan bağışlar da gerek ayni yardımlar olarak bölgeye, gerekse nakdi yardımlar olarak AFAD'a ulaştırılmaya devam ediliyor.

DEPREM BÖLGESİNDE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ AFET DESTEK MERKEZİ OLUŞTURULMASI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Trakya Üniversitesi, vatandaşların günlük temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırladığı yardımları deprem bölgelerine ulaştırmanın yanı sıra depremzedelere ve arama-kurtarma ekiplerine hizmet vermek amacıyla da bölgede çalışmalar gerçekleştiriyor.

Trakya Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde arama kurtarma, barınma, dinlenme, konaklama, beslenme, sağlık ve sosyal hizmetlerin düzenli ve sistemli şekilde karşılanması amacıyla “Trakya Üniversitesi Destek Merkezi” kurulması konusunda planlama çalışmaları hızla devam ediyor.

Bölgede kurulacak Trakya Üniversitesi Yerleşkesi ile vatandaşların ve ekiplerin sıcak yemek ihtiyaçlarının karşılanacağı bir mutfak, sağlık ve tedavi hizmetlerinin verileceği sağlık kabini ile konaklama alanları oluşturulması hedefleniyor.

Bu doğrultuda başlatılan yardım kampanyasına destek olmak isteyen kişiler hazır çorba, konserve, sıvı yağ, makarna, pirinç, bulgur, nohut, kuru fasulye, mercimek, kapaklı karton çorba kâsesi, bot, termal içlik, eldiven, atkı, bere, battaniye, el feneri, powerbank, uyku tulumu, yağmurluk, iş eldiveni ve ıslak mendil yardımlarını, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’ne ulaştırabilirler.

Haber Merkezi

banner8
Haberler