MEKKE’NİN FETHİ GECESİ

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Mekke’nin fethinin 1392. yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirecekleri “Mekke’nin Fethi Gecesi” programı hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Abdülhamit İriş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İslâm rahmet ve merhamet medeniyetidir. Mekke'nin fethi, medeniyetin ve insan haklarının ne olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Çünkü Mekke; savaş değil, barışla gönüllere açılan bir kapı olmuştur. Bu yüzden; Mekke'nin fethi, insanlığın fethidir.

Bilindiği üzere Anadolu Gençlik Derneği olarak yıllardır, Türkiye’nin tüm illerinde ve birçok ilçede “Mekke’nin Fethi Gecesi” programları düzenliyoruz. Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz bu programlar aracılığıyla Mekke'nin fethinin mânâ ve heyecanını tüm insanlarımıza aktarmak gayretindeyiz.

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi olarak 31 Aralık 2022Cumartesiakşamı, saat 20:00’de, Edirne Halk Eğitim Merkezinde düzenleyeceğimiz ve konuşmacı olarak Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu’nun katılacağı programda Kur’an-ı Kerim tilâveti, ezgiler ve çeşitli sinevizyon gösterileri de yer alacak. Programda ayrıca, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Sınavında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vereceğiz. Düzenleyeceğimiz programa tüm halkımızı davet ediyoruz."

Haber Merkezi

banner8
Haberler