CHP İL BAŞKANLIĞI, MEHMET AKİF ERSOY'U ANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanlığı, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un 86. Ölüm Yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ”İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 86.yılında rahmet , minnet ve şükranla anıyoruz”

Mehmet Akif Ersoy’un namuslu bir vatansever, Kurtuluş Savaşında milletimize umut aşılayan bir ışık kaynağı olduğu belirtilerek  “ İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy Kurtuluş savaşının değerini bilmeyenlere, bağımsızlığın kıymetini belirterek “ Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyerek kazanılan zaferin kıymetini bilmemizi göstermiştir.

Milletin en ümitsiz olduğu günlerde İstiklal Marşını “ KORKMA” diyerek kaleme almış millete yılgınlığa düşmeme inanç ve azimle mücadele duygusunu aşılamıştır.

Bir milletin duygularına tercüman olan İstiklal Marşımızın şairi  Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 86. Yıl dönümünde rahmet minnet ve şükranla anıyoruz" denildi.

Haber Merkezi

banner8
Haberler