T.Ü. TÜRKİYENİN İLK DERMOKOZMETİK ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği Topluluğu (ETUPSA) tarafından Türkiye’nin ilk “Dermokozmetik Zirvesi” gerçekleştirildi. Sektör temsilcileri, akademisyenler, eczacılar ve öğrencileri bir araya getiren zirvede, dermokozmetik alanındaki güncel konu ve yaklaşımların yanı sıra yeni içerikler ve trendler ele alındı.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA) “Edirne Kırmızısı” temasıyla Balkan Kongre Merkezi’nde “Dermokozmetik Zirvesi” düzenledi. Trakya Üniversitesinin stratejik plan çerçevesinde hayata geçirdiği “Edirne Kırmızısı” temasıyla gerçekleştirilen zirve, kozmetik alanında faaliyet gösteren firmalar ile alanında uzman akademisyenler ve öğrencileri bir araya getirdi.

Türkiye’de bir ilk olan zirvede dermotoloji ve kozmetik alanındaki çalışmalar, yenilikler ve güncel ürünler ele alındı. Sunum ve workshoplarla sektörün geleceğine ışık tutan zirvede, kozmetik alanında faaliyet gösteren pek çok firma da stant açtı.

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün süren Dermokozmetik Zirvesi’nde, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin yanı sıra eczacılık fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler, sektör temsilcileri, ilaç endüstrisinde ve eczanelerde çalışan eczacılar yer aldı.

Eczacılık fakültesi öğrencilerini alanında uzman akademisyen ve sektör temsilcileriyle bir araya getirerek, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile bilimsel ve sosyal açıdan gelişimlerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen zirvenin açılışına Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ile Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Dekan Yardımcısı ve Eczacılık Öğrencileri Birliği Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Yılmaz Özgüven, Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Trakya Üniversitesi Tanıtım Filmi’nin izlenmesiyle başlayan etkinlikte, Devlet Konservatuvarı’nın sunduğu müzik dinletisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA) Topluluk Başkanı Bengi Ecehan Caba açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk dermokozmetik zirvesini gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, alanında uzman katılımcılar tarafından ortaya konacak fikir ve görüşlerin, dermokozmetik alanında yeni ufuklara kapı aralaması temennisinde bulundu. Bengi Ecehan Caba ayrıca, zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Eczacılık Öğrencileri Birliği Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Yılmaz Özgüven, konuşmasının başında toplulukları hakkında bilgiler vererek kuruldukları günden bu yana gerek eczacılık mesleği ve geleceğiyle ilgili gerekse toplumsal farkındalıklar yaratacak konularda pek çok proje ve etkinliğe imza attıklarını söyledi. Sağlığın, insan yaşamının sürdürülmesinde ve korunmasında özel bir öneme sahip olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Serap Yılmaz Özgüven “Sağlıklı bir yaşam için alınması gereken önlemlerin yanında güzellik, beğenilme ve saygı görmek gibi sosyal ihtiyaçlar ile sağlıklı, bakımlı ve genç kalmak adına yapılan kişisel bakım, sağlıklı ürünlerin, doğal ve çevre dostu üretimin önemini bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bu bağlamda biz eczacılara büyük görevler düşmektedir. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu zirvede hem siz değerli eczacılarımıza hem de eczacı adayı öğrencilerimize bu farkındalığı kazandıracak ve dermokozmetik alanındaki son gelişmeleri yakından takip edebilme fırsatı yakalayacağız.” dedi.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren de bugüne kadar pek çok başarılı faaliyet ve ilklere imza attıklarını belirterek, “Fakültemizde öğrenci toplulukları, ekipleri ya da bireysel olarak öğrencilerimiz pek çok alanda faaliyet göstermekte, proje yarışmalarına katılmakta, ulusal ve uluslararası meslek örgütlerinde görev almaktadırlar. Fakültemizin vizyonu doğrultusunda öğrencilerimiz birinci sınıftan itibaren mesleki gelişimlerini artırarak ilerlemekte ve kazandıkları başarı ödülleriyle göğsümüzü kabartmaktadırlar. Bugün ETUPSA öğrenci topluluğunun önderliğinde düzenlenen dermokozmetik zirvesi ile yine bir ilke imza atmaktayız. Fakültemizin öne çıkan girişimci ve inovatif özelliği yapılan her etkinlikle, kazanılan her ödülle gittikçe güçlenmekte ve sürdürülebilir olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile dermokozmetik alanında da pek çok gelişme ve yenilik yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Gülay Şeren “Bugün ve yarın gerçekleştirilecek sunumlarla dermokozmetik alanındaki gelişmeler her açıdan değerlendirilecek, atölyelerle deneyimlenme imkânı bulunacaktır. Bu bağlamda, dermokozmetik zirvesine değerli sunumlarıyla katkı sağlayan tüm konuşmacılara teşekkür ederim. Ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelerek bizimle birlikte olan siz değerli katılımcılara en içten şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Eczacılık Fakültesinin başarıları ile gurur duyduklarını dile getirerek “Üniversitemizin en genç fakültelerinden biri olan Eczacılık Fakültesi, akademisyenlerinin ve öğrencilerinin imza attığı başarılı çalışmalar, kazandığı ödüller ile adından sıkça söz ettirmektedir. Bu vesileyle Sayın dekanımızı, değerli hocalarımızı ve kıymetli öğrencilerimizi başarılı çalışmalarının yanı sıra bugünkü bilimsel ve inovatif yönü oldukça güçlü etkinlik için tebrik ediyorum. Sektörü ve akademiyi buluşturan, bilimsel oturumlar ve atölye çalışmalarını bir arada bulabileceğimiz zirvemizde sürdürülebilirlik temeli ile dermokozmetik alanında pek çok konu ele alınacak. Ayrıca zirvemizin bir diğer önemi de Trakya Üniversitesinin stratejik bir eylem planı çerçevesinde kent kültürüne yeniden kazandırdığı Edirne Kırmızısının farmasötik kullanımı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Prof. Ahmet Hamdi Zafer ayrıca, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Prof. Dr. Gülay Şeren’e, ETUPSA Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Yılmaz’a, akademisyenlere, ETUPSA topluluğuna ve değerli katılımcılara teşekkür etti.

Dermokozmetik Zirvesi, açılış konuşmalarının ardından bilimsel oturumlar ve atölye çalışmaları ile devam etti.

Programda LABER Kimya Genel Müdürü Levent Kahrıman “Sürdürülebilir Kozmetik”, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik “Edirne Kırmızısının Farmasötik Kullanımı”, Elso Kimya Laboratuvar Yöneticisi Artyom Streinikov “Parfüm ve Esanslar”, Dermoclean Yönetici Direktörü Eczacı Oğuzhan Aydemir “Nemlendiriciler”, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi beşinci sınıf öğrencisi Yasemin Aykaç “Eczacılık Öğrencisi Gözünden Kozmetik Ürün Üreten Firmalarda Bir Staj Deneyimi”, İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bacaksız “Kozmetik Ürünlerde İnovasyon Algısı ve Boyutları” ve İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aslan “Lipozomal Kozmetikler, Yerli Probiyotikler, Prebiyotikler ve Postbiyotikler” başlıklı sunumlarını paylaştılar.

Programın ikinci gününde ise NPROC Natural Products Kalite Kontrol Direktörü Kadriye Çalık Bozoğlan “Naturel Bazlı Ürün Eldesi ve Kozmetikte Kullanımı”, ELSO Kimya Pazarlama Müdürü Alper Aksoy “Kozmetikte Trendler ve Tüketici Tercihleri”, LYN Skıncare Ürün Müdürü Seray Selan “İçerik Okuma ve İçeriklere Göre Ürün Seçimi”, Tuğba Eczanesi Eczacı Tuğba Ertunç “Dijital Ortamda Kozmetik Pazarlaması”, Ephesus Natural Care Kurucu Ortağı Uzman Eczacı Esin Kaya “Kozmetikte Doğal Trendler”, Charm Core Kozmetik Müdürü Evrim Sevim Cebbar “Parfüm Seçimi” ve "NLAVA Kurucusu Neslihan Üner “Tıbbı Lavanta Yağının Faydaları” konularında bilgiler paylaştılar.

Programda ayrıca Levent Kahrıman “Kremini Kendin Yap”, Artyom Strelnikov “Parfüm Atölyesi”, Oğuzhan Aydemir “Nemlendirici Preparatlar”, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aslan “Lipozomal Nemlendiriciler ve Antiagingler” Evrim Sevim Cebbar “Parfüm Seçimi” ve Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik “Neuronutrikozmetik” başlıklı workshop etkinlikleri gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

banner8
Haberler