ATLAR, MEYDANI BOŞ BULDU

Her gün binlerce turisti ağırlayan, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Selimiye Camii Meydanı, başıboş atların otlama alanları haline geldi. Uzun yıllardır kentin çözülemeyen sorunlarından biri haline gelen başıboş atlar meydanda keyiflerince dolaşıyor.

Özellikle hafta sonları kente gelen binlerce turistin en çok uğradığı UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Selimiye Camii’nin meydanı başıboş atlara kaldı. Başıboş atlar, keyiflerince taze otlarla karınlarını doyururken, hiçbir görevlinin atlara dokunmadığı da görüldü.

Uzun yıllardır kentin en büyük sorunlarından biri olan başıboş atlar, yine sahneye çıktı. Yaz aylarında sahiplerine para kazandıran atlar, havalar soğuyunca bakım masrafları nedeniyle kısa süreliğine özgürlüklerine kavuşuyor. Başıboş atlarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü ve belediye arasında sık sık görev alanıyla ilgili sorunlar yaşanmasına rağmen, bu atların sorumluluklarını hiçbir kurum kabul etmiyor.

Belediye atların sahipsiz olmadığı, sokak hayvanı olmadıklarını ileri sürerek konunun muhatabının Tarım İl Müdürlüğü olduğunu vurguluyorlar. Tarım İl Müdürlüğü ise bu konuda personeli olmadığı için sesiz kalmayı tercih ediyor.

Kurumlar kendi aralarında görev tartışması yaşarken, başıboş atlar ise Selimiye Meydanı ve kentin dört bir yanında keyiflerince geziyorlar.

Başıboş atlar trafikte tehlike yarattıkları gibi, korkarak kaçan bir çok kişinin ufak tefek yaralanmasına neden olduğu da gelen bilgiler arasında. Vatandaşlar, başıboş atlar sorunun bir an önce çözülmesini talep ettiler.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler