HAYVAN ORMANLARIYLA İLGİLİ ÇEKİNCELER VAR

Hükümetin Sokak Hayvanları için Hayvan Ormanı Projesi, pilot il olarak İstanbul’da başlaması planlanıyor. Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, sokak hayvanlarının Hayvan Ormanı adı altında toplanması konusunda çekinceleri olduğunu vurgulayarak, “Derneklerle de görüştük, sivil toplum kuruluşlarıyla da görüştük. Biz hayvanların kırsal bir alanda izole edilmesi değil de daha çok insanların ulaşabilecekleri bölgelerde farklı bir şekilde değerlendirilmesiyle ilgili bir talebimiz var” dedi.

Hükümet Sokak Hayvanları sorunun çözmek için Hayvan Ormanı Projesini hayata geçireceğini duyurdu. Veterinerler de bu konudaki düşüncelerini paylaşarak, bazı çekinceleri olduklarını vurguladılar.

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, Trakya’da sokak hayvanları konusunda yetkili mercilerle görüşmeler yaptıklarını ve bu konuda bir başlatılmasıyla ilgili talimatların da olduğunu vurguladı.

Türkoğlu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ valileriyle görüştüklerini vurgulayarak, şunları söyledi;

“Sayın valilerimiz ile de görüştük. Onlar da bu konuda çok ilgililer sağ olsunlar. Bizde veteriner hekimler odası olarak elimizi taşın altına koyacağımızı ve bu konuyla ilgili elimizden gelen her şeyi yapacağımızı kendilerine de beyan ettik. Kırklareli'de bununla ilgili bir toplantı yapılacak Valilik nezdinde. Biz de iştirak edeceğiz. O konuda da çalışmalarımız devam edecek. Sokaklarda yaşayan hayvanlarımızın biz insanlarla birlikte aynı statüde değerlendirilmesi gerektiğini daha önce de vurgulamıştık. Son dönemde biliyorsunuz ki Edirne'de elim bir olay yaşanmış, bazı hayvanların itlaf edilmeleri ile ilgili bi haber tarafımıza ulaştı. Bu konuyla ilgili sonuçların devam ettiği için net bir şey söylemekten imtina ediyoruz ama konunun üzerine hassasiyetle gidildiğini biliyorum. Biz de oda olarak bu konuyu yakından takip ediyoruz.

ÇEKİNCELER VAR

Hayvan ormanıyla ilgili, o konuyla ilgili bazı çekinceler var. Derneklerle de görüştük, sivil toplum kuruluşlarıyla da görüştük. Hayvan severlerle temasımız devam ediyor. Biz hayvanların kırsal bir alanda izole edilmesi değil de daha çok insanların ulaşabilecekleri bölgelerde farklı bir şekilde değerlendirilmesiyle ilgili bir talebimiz var. Bunun bir örneğini bir çorba yaptık, çok da güzel işliyor.  Sayın Valimize’de, Kırklareli valimize de kendisine de izah etmiştik. Buna benzer bazı yapılanmalar olabilir. İstanbul bölgesinde orman içerisinde yaklaşık otuzar  dönümlük yerler halinde yapılacağıyla ilgili sayın bakanımızın bir açıklaması vardı. Olabilir ama tabii ki genişletilmesi lazım. Bu işin biraz daha revize edilmesi lazım. Bu süreç içerisinde zaman geçtikçe daha da netleşeceğini düşünüyorum. Tabii ki bu konuyla ilgili fikirlerimiz var. Gerekli mercilere bunu ilettik.”

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler