İMAMOĞLU’NA EDİRNE’DEN DESTEK

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek olmak amacıyla CHP ve İYİ Parti üyeleri İstanbul Saraçhane’de düzenlenen mitinge katıldı. İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, “İnşallah yargıyı yoğun bakımdan çıkaracağız” dedi.

CHP ve İYİ Partililer YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla düzenlenecek mitinge katılmak amacıyla dün sabah saatlerinden yola çıktı.

Önceki gün YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak getirilen  İmamoğlu'na destek amacıyla dün İstanbul Saraçhane’de miting düzenlendi. Mitinge Edirneliler de destek oldu. Çok sayıdaki Edirneli sosyal medya üzerinden İmamoğlu’na destek verirken, İYİ parti ve CHP üyelerinden oluşan grup, mitinge katılarak Edirnelilerin desteğini ve selamını İmamoğlu’na ilettiler.

Dün sabah yola çıkmadan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, İmamoğlu hakkında alınan kararın yanlış olduğunu ifade ederek,  “Bir ülkenin varlığı; hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığına bağlıdır” dedi.

Yargının önceki gün aldığı kararı üzülerek izlediklerini vurgulayan Tütüncü, “Yargının, adaletin öldüğünü gördük. Ama bunu demek zor geliyor. O yüzden yoğun bakımda diyelim. İnşallah yargıyı yoğun bakımdan çıkaracağız. Bu haksızlıklara hep birlikte direneceğiz ve kazanacağız. Karanlığın en koyu anı, aydınlığa en yakın olan zamandır. Dün çok karanlıktı; bugünden itibaren mutlaka aydınlığa çıkacağız” şeklinde konuştu.

BAKKALCI, “YAPILAN HAKSIZLIĞA DUR DEMEK İSTİYORUZ”

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Olcay Bakkalcı da gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na seçim yasağı getirilmesinden dolayı haklı tepkimizi göstermek için Edirne’den İstanbul’a gidiyoruz. Yapılmış olan haksızlığa dur demek istiyoruz. Edirne Örgütleri olarak hep birlikte tek yürek olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. İl Başkanımız Fevzi Pekcanlı ve Belediye Başkanımız Recep Gürkan dün akşam İstanbul’a gittiler. İYİ Parti il ve ilçe başkanımız da bugün yanımızda.”

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler