T.Ü. ÖĞRETİM ÜYELERİ BULGARİSTAN’IN ŞUMNU ŞEHRİNDE DÜZENLENEN “NÜVVÂB" SEMPOZYUMUNA KATILDI

Trakya Üniversitesi öğretim üyeleri hem Bulgaristan hem de Türkiye'deki dinî ve ilmî hayat üzerinde çok önemli tesirleri bulunan Nüvvâb'ın kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle tertip edilen sempozyuma katkı sağladı.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Öztürk ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Şentürk, Doç. Dr. Muhammet Altaytaş, Doç. Dr. A. Taha İmamoğlu ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Öbek Sofya Yüksek İslam Enstitüsü, Şumnu Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin Şumnu'da düzenlediği "Asırlık İlim ve İrfan Ocağı Nüvvâb" başlıklı milletlerarası ilmî toplantıya katıldı.

Sempozyumda Ali Öztürk ve Ali İhsan Öbek oturum başkanı olarak yer alırlarken Mustafa Şentürk, “Bulgaristan’da Türkçe Yayımlanan Medeniyet Gazetesi’ndeki Tefsir-i Şerif Konulu Makaleler”, Muhammet Altaytaş, "İki Nüvvablı Âlim Nazarında Din ve Medeniyet İlişkisi: Hafız Yusuf-Mehmet Fikri", A. Taha İmamoğlu ise “Nüvvâb Öğretmenlerinden Osman Seyfullah Keskioğlu’nun Fakih Sahabiler ve Mezhep İmamları İsimli Eserinin İncelenmesi” başlıklı tebliğlerini sundular.

Nüvvâb'ın kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle tertip edilen sempozyuma Balkanlardan, Bulgaristan’ın farklı üniversitelerinden ve Türkiye’den birçok akademisyen ve araştırmacı katkı sundu.

Haber Merkezi

banner8
Haberler