EVCİL HAYVANI OLAN DİKKAT!

Türkiye'de evde bakılan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip uygulamasının hayata geçirildiğini anımsatan Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, hayvan sahiplerini uyararak, çip işlemi için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu dile getirdi. Türkoğlu, “Yoğun bir talep var. Türkiye’de işler hep son dakikaya bırakılır. Çip tedarikiyle sorunlar yaşıyoruz. Sürecin uzatılmasını talep edeceğiz” dedi.

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu,sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip takılması için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu hatırlatarak, bu sürecin uzatılması için talepte bulunduklarını vurguladı.

Kedi, Köpek ve gelinciklere çip takılması uygulama için son gün 31 Aralık. Yasanın uygulamaya başlamasıyla birlikte çip takılmayan hayvan sahiplerine 10 bin liraya kadar ceza kesilecek. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, sürecin uzatılması için talepte bulunacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“CİP ve karne tedariki ile ilgili bir sorun var bizim elimize gelmiyor. Biz de hekimler olarak bunu ulaştırmakta zahmet çekiyoruz. Şunu net olarak söyleyebilirim. Elinden geldiği gibi bakanlık da biz de çalışıyoruz. Ama yoğun bir talep var. Türkiye'de her zaman son raddeye bırakılır. Bununla ilgili hayvan sahiplerine uyarımızı yapmıştık. Sosyal medya hesaplarımızdan da duyurularımızı yapmış ve kendi üyelerimizi de uyarmıştık. Bu işi daha aktif olarak yapmak istemiştik ama son raddeye geldiği için bir sıkışma oluyor. Mümkün olduğunca hayvan sahiplerini uyaralım son raddeye bırakmamaya çalışalım. Elimizden geldiğince bu konu ile alakalı çalışmalarımızı yapacağız. Cezai uygulama ile ilgili de kimsenin ceza almasını istemiyoruz. Tarım il ve ilçe müdürlükleri de serbest kliniklerde bu konu ile ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Problem olacağını düşünmüyorum. Sürenin uzatılması için de başvurumuz var. Bunun da dikkate alınacağını düşünüyoruz. Hem merkez konseyimiz hem de odalarımız bu konunun esnetilmesi ile ilgili başvurularını yaptılar.”

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler