ÇYDD’Lİ GENÇLER, KAHVALTIDA BULUŞTU

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şubesinden burs alan ve gönüllü katılım sağlayan gençler, tanışma kahvaltısında bir araya geldi. ÇYDD Edirne Şube Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, “Bugünkü etkinliğimize gücü yettiğince katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şubesi, dernek binalarında tanışma kahvaltısı düzenledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şube Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, amaçlarının gençleri buluşturmak olduğunu ifade ederek, “Bugünkü toplantımız gençlliğin tanışma toplantısı. Bu kahvaltılı toplantı eğitim yılındaki ilk toplantı, bunu bir de 2.dönem yapacağız. Biz zaman zaman bu kahvaltıları yaparız. Bu yıl ilk defa bizden burs alan öğrenci kardeşlerimizin binamızın yerini öğrenmesi amacıyla kahvaltımızı binamızda yapmayı istedik. Yerimiz biraz küçük sıkışık ama bizi bağışlasınlar. Burada sanat etkinlikleri yapılabilir, gitarımız, kemanımız, bağlamamız var. Çok zengin ve geniş bir kitaplığımız var. Mimarlıkta okuyan öğrencilerimizin geniş masalara ihtiyacı var onlara burada uygun ortamı yaratıyoruz. Gücü yettiğince katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇYDD’NİN 120 ŞUBESİ VAR

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği’nin Türkiye çapında 120 şubesi vardı. Son olarak Artvin ve Kayseri’de de kuruldu. Bizde elden geldiğince üniversite öğrencileri ağırlık olmak üzere, özellikle Güneydoğu’dan gelen kız çocuklarına  daha çok destek vermeye çalışıyoruz, eğitimlerine katkı vermeye çalışıyoruz. Burada üniversite sınavına girip kazanan öğrencilerimiz hangi üniversiteyi kazanmışsa, oradaki ÇYDD’ye yönlendirliyorlar. Edirne’de tek şube olduğumuz için Trakya Üniversitesi’ni kazananlar bize yönlendiriliyor. Bu yıl bize 507 başvuru var. Geçen yıllardan burs verdiğimiz öğrenciler var. Geçen yıl 283 öğrenciye burs sağlayabildik. Burs kaynaklarımızın bir bölümünü genel merkezimiz sağlıyor, bir bölümünü de Amerika’da Türkiye Fonu diye bir dernek oluşturmuşlar gurbetçilerimizle iletişime girdik, onlar genel merkezimize oradan da bu burs bize geliyor. Tabi ki Edirneli yardımseverlerin bize sağladığı katkılar var. Üniversite öğrencilerine 450, lise ve ilköğretim öğrencilerine 250 lira 10 ay üzerinden burs veriyoruz. Biz artık burs veren Kızılay türü yardım derneğinden gençlik toplanma ve buluşma yerine dönüştük. Burada durumları gerektirmediği için burs almadığı halde çalışmalara katılan gençlerde var.”

Gençler, düzenlenen etkinlikte bir araya gelerek sohbet edip, ÇYDD’nin çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Kadir Ocak

banner8
Haberler