TÜRKÇE ETİKETLER YERİNİ ‘BULGARCA’YA BIRAKTI

Özellikle son bir yıldır alışveriş için Edirne’ye akın eden Bulgar turistleri çekmek isteyen pazarcı esnafı, etiketin tamamını Bulgarca yazmaya başladı. Hatta bazı pazar tezgahlarında Türkçe etiketin olmadığı da görüldü. Pazarda ürün satan pazarcıların Bulgarca müşteri davet etmesine ise yerli müşteriler tepki gösterdi.

Özellikle sın bir yıldır Türk Lirasının hızlı değer kaybetmesi, komşu ülkeden gelen turistler tarafından fırsata çevrildi. Bulgar turistler iğneden ipliğe ne varsa ‘ucuz’ diyerek alırken, semt pazarları bile Bulgar turistlerin akınına uğrar oldu.

Cumartesi günleri yeni yerleşim bölgesindeki vatandaşların taze sebze ve meyve ihtiyaçlarını giderdikleri bir pazarken, son aylarda Bulgar turistlerin tercih ettiği bir pazar haline geldi. Bulgar turistin yoğun bir şekilde geldiği gören esnaf hemen kendini bu duruma adapte ederek, geçmişte meyve sebze satılan tezgahlarda, tatlı, yiyecek ve şarküteri ürünleri satışına başlandı.

Bir nevi mini Ulus Pazarı olan Cumartesi Pazarında esnaf, durumu iyice abartarak tezgahındaki tüm etiketleri Bulgarca yazınca, vatandaşın tepkisini aldı. Bu da yetmez miş gibi pazarda alışık olduğunu sloganlar da Bulgarca atılmaya başlandığı görüldü.

Bulgar turistler Noel alışverişlerini bitirmek için geldiği kentte, ciddi miktarda alışveriş yaptığı görüldü.

Bu arada Noel nedeniyle uzun süre tatil yapacak olan Bulgar vatandaşların, bu süre içinde kente gelmeyeceği de esnaf tarafından konuşulmakta.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler