KIZILAY, KAN BAĞIŞÇILARINI BEKLİYOR

Kızılay Edine Şubesi, kan stoklarını artırmak amacıyla Saraçlar caddesinde kan bağış çadırı kurdu. Kızılay Kan Merkezi Doktoru Necdet Topçuoğlu, “Kan bağışına her zaman ihtiyaç vardır. Kan bağışı yağmaya gelen herkese teşekkür ediyorum. Bütün insanları kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Havaların soğumasıyla birlikte kan bağışında yaşanan azalma sonucu Kızılay’ın elindeki kan stoğunda ciddi azalmalar oluştu. Kan stoğunu artırmak isteyen Kızılay Kan Merkezi, Saraçlar Caddesinde kan bağışı çadırı açtı.

Kızılay kan Merkezi Doktoru Necdet Topçuoğlu, kış aylarında kan bağışçısı sayısının azaldığına dikkat çekerek, “Her zaman bir kan ihtiyacı mevcuttur. Bazı durumlarda kan bağışı olarak iyi bir oran alıyoruz. Bazı günlerde kötü hava şartları nedeniyle insanlar çok fazla dışarıya da çıkmak istemedikleri için de özellikle kış aylarında daha az kan bağışında bulunuluyor. Ama kan bağışına her zaman ihtiyaç vardır.  Kan bağışı yağmaya gelen herkese teşekkür ediyorum.  Bütün insanları kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Kan bağışında bulunan Mahmut Kılıçarslan, "Düzenli olarak olamasa da her fırsatta kan verip hem Edirne'deki hem de Türkiye genelindeki hastalara az da olsa katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Havaların soğumasıyla birlikte kan bağışına olan ilgi oldukça azalıyor. Bu vesileyle herkese kan bağışı yapma çağrısında bulunmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler