'ÇATLAK' İLGİYLE İZLENDİ

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Haftası kapsamında Eğitim Sen Edirne Şubesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatro sergiledi.

Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele haftası kapsamında kentte düzenlenen etkinliklerden biri de Eğitim-Sen'in Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilediği tiyatro oldu. Eğitim-Sen'in katkılarıyla Tiyatro sardunya ‘çatlak’ oyunu izleyicilerle buluştu.

Ayten Kaya Görgün’ün ‘Çatlak Kızlar Sağlam Kapıda’ romanından Tiyatro Sardunya tarafından oyunlaştırıldı. Çatlak oyununda Meral karakterinin yaşadıklarını, gözlemlerini, izleyiciye aktarıldı.

Oyuncu Duygu Şahlar , tek kişilik tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi.

Eğitim Sen Edirne Şube Kadın Sekreteri Nur Yılmaz Ercin, tiyatro öncesi yaptığı kısa konuşmada, “Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele haftası kapsamında gerçekleştirilen oyun KESK Edirne Eğitim Sen olarak uzun zamandır düşündüğümüz bir şeydi. Biraz da farklı bir şey olsun istedik. Bu yıl bir kadın oyunu olsun. Çoğunlukla ya söyleşi yapıyoruz ya bir panel oluyor. Bu sene tiyatro olsun dedik" şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler