SAHİPSİZ HAYVANLARA, BATTANİYE YAPTILAR

Trakya Üniversitesi öğrencileri "Avrupa Atık Azaltım Haftası" etkinlikleri kapsamında sahipsiz hayvanlar için atık kumaşlardan battaniye yaptı.Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu Başkanı Helin Uçar, "Kış ayları hayvanlar için zorlu geçiyor. Yaptığımız battaniyeler sayesinde hayvanlarımız kış aylarını daha sıcak geçirecek" dedi.

Trakya Üniversitesi öğrencileri "Avrupa Atık Azaltım Haftası" etkinlikleri kapsamında sahipsiz hayvanlar için atık kumaşlardan battaniye yaptı.

Kent Ormanı'nda bir araya gelen Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu üyesi öğrenciler, önce bir dizi etkinlik yaptı. Yürüyüş yapan öğrenciler, bölgedeki sahipsiz hayvanları beslediler. Ardından atık malzemelerden sokak hayvanları için battaniye dikimine geçildi. Toplanan öğrenciler, iğne ipliği alarak, ellerindeki atık bezleri sokak hayvanlarını ısıtacak battaniyelere çevirdiler.

Etkinlikle ilgili gazetecilere bilgi veren Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu Başkanı Helin Uçar, "Kent Ormanı yürüyüşü ve hayvan beslemesi yaptık. Atık kumaşlarımızla hayvanlarımıza kış aylarında kullanılabilecek şekilde battaniye tasarlıyoruz. Sonrasında etkinliğimizi çeşitli fiziksel aktivitelerle etkinliğimizi sonlandırmayı düşünüyoruz. Esnaflardan aldığımız ve rektörlüğün bize sağladığı atık kumaşlarla yapıyoruz. Böylelikle atıklarla hayvanlarımız sıcak battaniye ile birlikte oluyorlar. Bugünkü etkinliğimizde amacımız atık olduğu için, birçok atıkla aslında neler yapabileceğimizi üyelerimize ve insanlarımıza aktardık. Kış aylarında hayvanların çok ihtiyaçları oluyor" şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler