PEKCANLI'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım gününün, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Öğretmenler günü, öğretmenlerimiz ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaştığı bir gün olması gerektiğini belirtti.

Bu güne anlam ve önemi itibariyle bakıldığında öğretmene gösterilen sevgi ve saygının bir bakıma topluma verilen değerin de yansıması olduğu unutulmaması gerektiğini kaydeden Pekcanlı, “ Bu açıdan öğretmenler günü, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin değerinin bir kez daha düşünülüp onların milletimiz için değerinin anımsandığı bir gün olmalıdır. Ulu Önder Atatürk bir söylevinde: Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu Atatürk bayrak ve vatan sevgisini çocuklarımıza ve gençlerimize doğru bir şekilde anlatmak hepimizin görevi ancak öncelikle de öğretmenlerimizin görevidir. Bu anlamda öğretmenlerimizin her zamankinden daha fazla sorumluluk taşıdığı bir gerçektir.”dedi

Pekcanlı, Atatürk’ün öğretmenlerinin sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getireceğine inandığını belirterek, "Bu önemli günde görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi ve  Başöğretmen Mustafa  Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyor,Cumhuriyeti çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak nesiller yetiştirmeye çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." dedi.

Haber Merkezi

banner8
Haberler