DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 1. ULUSAL ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesi tarafından “1. Ulusal Öğrenci Sempozyumu” düzenlendi. Balkan Kongre Merkezi’nde, 14-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen sempozyumda alanında deneyimli akademisyenler ve seçkin konuşmacılar tarafından diş hekimliğindeki güncel yaklaşımlar ve uygulamalar ele alındı.

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ilerleyen süreçte yapmayı planladıkları sempozyum ve kongrelerin ilk adımı olan “1. Ulusal Öğrenci Sempozyumu”nu gerçekleştirdi. Sempozyumda, her biri alanlarında deneyimli ve yetkin akademisyen konuşmacılar tarafından diş hekimliğinin çeşitli alanlarında güncel ve yenilikçi bilgiler ile uygulamalar katılımcılarla paylaşıldı.

Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve 3 gün boyunca devam eden sempozyuma Trakya Üniversitesinin yanı sıra Ege Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi gibi ülkemizin önde gelen üniversitelerinden bilim insanları ile öğrenciler katıldı.

Sempozyumda, diş hekimliği alanında çalışmalarıyla tanınan birbirinden değerli katılımcılar, bilimsel içeriği zengin sunumlar ile öğrencilerle bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Alanında uzman akademisyenler ile öğrencileri bir araya getiren sempozyumda ağız diş ve çene cerrahisi, endodonti, ortodonti, pedodonti, periodontoloji ve prostodonti gibi diş hekimliğinin farklı alanlarında konular ele alındı. Sempozyumun ilk günü iki oturum, ikinci günü ise 6 farklı oturum gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’nın okunması ve Üniversite Tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan program, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın müzik dinletisinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, böylesine kapsamlı bir organizasyonu gerçekleştiren Diş Hekimliği Fakültesine ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Diş Hekimliği Fakültesinin hayata geçirdiği projeler ve başarılarla adından söz ettirdiğine vurgu yapan Prof. Ahmet Hamdi Zafer, tüm bu çalışmaların yanı sıra başta şehrimiz ve bölgemiz olmak üzere Balkanlara ağız ve diş sağlığı alanında hizmet veren fakülte tarafından başlatılan öğrenci kongresinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Uhdesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu da sempozyumların öğrencilere değerli katkılar sunduğunu belirterek, buradan elde edilecek kazanımların kişisel ve mesleki gelişim açısından önemli olduğunu vurguladı.

Sempozyumun, öğrencilerin bilimsel etkinlik ve programlarla tanışmasına da katkıları olacağına değinen Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu “Bu tür organizasyonlarda öğrencilerimiz daha lisans düzeyindeyken bilimsel aktivedeler ile tanışırlar. Bilimsel yaklaşımı bu şekilde anlarlar. Bilimsel etiğin farkına varırlar. İletişim yeteneklerini güçlendirir, araştırma duygusunu geliştirirler. Her şeyden önce de öğrenmenin sürekli olması gerektiğinin farkına varırlar. Bunun gibi aslında görünmeyen ve fark edilmeyen kazanımları bu tür organizasyonlardan edinirler ve bu bilgi ve deneyimleri yaşamları boyunca kullanabilirler. Bu yüzden lisans düzeyinde öğrencilerimize yönelik bu tür etkinliklerin çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Sempozyumun hem akademik hem de sosyal yönden öğrencilerimize değerli katkılar sağlayacağını umut ediyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen fakültemizin çok değerli akademisyenleri ile bilgi ve tecrübeleri ile önemli katkılar sağlayacak katılımcılarımıza ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından diş hekimliği alanında çeşitli konuların ele alındığı ve tartışıldığı sempozyum oturumlarına geçildi. Programda ilk gün Prof. Dr. Bülend İnanç ve Dr. Öğr. Üyesi Ece Açıkgöz Alparslan başkanlığında düzenlenen oturumda Prof. Dr. Hare Gürsoy “Dijital Destekli Periodontal Tedavi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Günün ikinci oturumunda ise Doç. Dr. Taha Özyürek, Dr. Öğr. Üyesi İrem Çetinkaya ve Dr. Öğr. Üyesi Aylin Çilingir başkanlığında “Kısa Kısa Klinik Endotonti” başlıklı sunumunu yaptı.

İkinci gününde de bilimsel oturumlarla devam eden sempozyumda Prof. Dr. Zeynel Emre Nagaş “Mezuniyet Sonrası İlk Kanal Tedavim: Beni Neler Bekliyor”, Prof. Dr. Ece Eden “Çocuklarda Diş Yaralanmalarına Kısa Bir Bakış ve Hasta Kaydı”, Prof. Dr. Senem Selvi Kuvvetli “Süt Dişlenmesi Neden Önemli? Çocuk Diş Hekiminin Rolü”, Prof. Dr. Alper Alkan “Diş Hekimliği Mesleği Uygulamalarında Lisans, Doktora veya Uzmanlık Disiplinleri Bir Karmaşa Mı? Fırsat Mı? Hangisini Tercih Etmeliyim?”, Prof. Dr. Kerem Kılıç “Dijital Prostodonti ile Artan Hasta Memnuniyeti ve Mesleki Tatmin Duygusu: Hekim ve Hastaların Gözüyle” ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Dilara Şeker “Ortodontide Dijital Dönüşüm: Şeffaf Plak Tedavileri” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Özgür Er, Doç. Dr. Burhan Çanakçı, Dr. Öğr. Üyesi R. Berkay Peker, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Bilmenoğlu, Doç. Dr. Neslihan Özveren, Doç. Dr. Meltem Tekbaş Atay, Dr. Öğr. Üyesi Nilay Er, Dr. Öğr. Üyesi Gülfeşan Çanakçı, Prof. Dr. A. Altuğ Çilingir, Doç. Dr. Ayşegül Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Pamir Meriç ve Dr. Öğr. Üyesi Berna Zorkun da sempozyumda oturum başkanlığı görevini üstlendiler.

Programda ardından sempozyuma katkı sağlayan davetli konuşmacılara plaket takdim edildi. Ayrıca sempozyum kapsamında Çağtaş Diş Deposu ve DUSTADA öncülüğünde bir de çekiliş gerçekleştirilerek, öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Bilimsel programın ardından sosyal program çerçevesinde ise katılımcılar, kahvaltı programı ve çeşitli etkinliklere katıldı.

Haber Merkezi

banner8
Haberler