ÇYDD, GENÇLERLE OMUZ OMUZA

Edirne Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği geçen yıl yapılan etkinlikler ve bu yıl yapacaklar konusunda açıklamalarda bulundular. Dernek Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz kendilerinin bir beklentilerinin olmadığını, önemli olanın toplumun beklentilerini karşılamak olduğunu söyledi.

    Edirne Çağdaş Yaşımı Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Koç, 2017 yılında yapılan çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu. Koç koşmasında şunları kaydetti, “ Derneğimiz 1995 yılında  kuruldu. Derneğimiz ülke çapında örgütlü bir dernektir. 1989 yılında ilk temeli İstanbul'da atıldı.  Türkiye çapında 109 şubemiz bulunuyor. Trakya'da da şubelerimiz var belli, zamanlarda birlikte oluyoruz. Derneğimizin kurucusu rahmetli Türkan Saylan hocamız. bizim efsane ve ebedi başkanımızdır. 
    Rahmetli Başkanımız Tıp profesörü olarak çok ünlüdür zührevi hastalıklar ve cüzzamla  mücadele etmiştir. Kendisi Ergenekon davasından sanık olarak götürülmek istenmesi onu çok üzdü, belki de vefatınızı esas nedeni de bu olmuştur” dedi 
    “ HALKIN KAZANILMIŞ HAKLARINI KORUMAYI HEDEFLİYORUZ”
Çağdaş Yaşamı Destekleme derneğinin amacının  Atatürk ilkeleriyle kazınılmış hakların korunması, geliştirilmesini amaçladığını belirterek, “ Bu doğrultuda  eğitim yolunda da çağdaş eğitime ulaşılması ve çağdaş toplum yaratmaya katkı yapmaktır. Derneğimiz kuruluşundan bu yana aynı doğrultuda  hizmet veriyor. 
Geçen yıl yaptığımız çalışmaları şöyle bir hatırladığımızda, dernek olarak  gençlerimize burs veriyoruz. 120 öğrenci derneğimizden burs alıyor. Gençlerle çağdaş eğitim konusunda çalışmalarımız oluyor. 
Onlara bir konuşmanın sunumu nasıl yapılır, toplumla nasıl iletişim kurulur  konuları yanında Türk tarihi ve devrimlerle ilgili   çalışmalarımız oluyor öğrencilerle  şehir turu yaparak kentimizi tanıtıyoruz.. Bu konuda ben öğrencilere rehberlik yapıyorum.” diye konuştu.
    “ Deneme Bonusu 2017 YILI BİZİM İÇİN BAŞARILIYDI “
     Geçen yılın kendileri için başarılı bir yıl olduğunu kaydeden Koç, “ 2017 yılında kendimizi ait bir yere sahip oldu. Şu andaki yerimiz Edirne merkezi sayılır. 
    Yerimiz Abdurrahman Mahallesinde Ayşekadın durağına çok yakın olan Kepirtepe Caddesi üzerindedir.  Çalışmalarımız şöyle: Gençlerimizle çağdaş eğitim konusunda etkinliklerimiz oluyor. müzik ve şiir guruplarımız var. Gençlerimizi sanatla buluşturuyoruz. 
    Bilime değer veren toplumlar kuş olup uçarlar. Değer vermeyen toplumlar ise tavuk toplumu olup yumurtaları altından alındığında uyuyakalan toplumlar olurlar. Gençlerimizle sınama, tiyatroya gidiyoruz. Önemli günlerde basınımıza demeçler veriyoruz.  Ülkenin çağdaş eğitimden uzaklaşmaması konusunda çalışmalarımız oluyor: Bizim eğitim konusunda endişelerimiz var. Ülkemizin Afganistan ve İran olmasından endişe duyuyoruz. Bakıyoruz Milli Eğitim tarikat vakıflarıyla anlaşmalar yapıyor.  Tarikat mensuplarının eğitimde görev alması bizi üzüyor” dedi
    “BİR ŞEYLER BEKLEMEK YERİNE BİR ŞEYLER ÜRETMELİYİZ”
     Daha sonra söz alan Edirne Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Başkanı  Hasan Tahsin Yılmaz, “Bizim derneğimizin beklenti diye bir amacı yoktur. Kendi yapabileceklerinizi yaparsanız beklenti olur. Biz  bu yıl süresince toplumumuza ne vereceğiz onun  çalışması içindeyiz. 
    Biz 2018 yılının bizlerden beklentisi nedir topluma neler vermeliyiz onun programını yapıyoruz. Bizim dernek olarak üç kitlemiz var.Biri Edirne kamuoyu,ikinci derencimizin üyeleri,üçüncüsü ise derneğimize gidip gelen , burs alan etkinliklerimize katkı yapan gençlerimizdir. Gençlerimizi hem kendi gelecekleri hem de ülkenin geleceği için  acaba ne tasarlıyorlar bunun üzerinde duruyoruz. Gençlerin yolu kesildiği için gencilerimiz şaşkınlık yaşıyor. 
    Gençlerimiz umutsuz “ bir bir şey başaramayız” telaşı içindeler. Bazı gençlerimiz yurt dışına çıkıyor. Aslında ülkemiz çok güzel bir ülke, gençlerimizin burada kalıp ülkenin geleceğine katkı sağlaması gerekir. Biz özellikle müzik ve sanata ağırlık vermeye çalışılıyoruz.” dedi
     “BİZİ İKİ ŞEY KURTARIR, SANAT VE BİLİM”
Türkiye'nin kurtuluşunda iki yol olduğunu belirte Yılmaz, “ Bizi iki şey kurtaracaktır, onlar da sanat ve bilim. Gençlerimizin bilim imkanları kısıtlı. Sosyal bilimlerde bu imkanlar daha uygun.  Biz onu dikkate alarak müziğe ağırlık verdik. Gençlik müzik ve şarkı ve şiir demektir. 
Biz müziği gençlerin kulaklarına bir aygıt takıp dinleme yerine  sanatı bilmeleri gerekiyor. Bizim 4 keman hocamız var Biri Hüseyin Bey,Bağlama hocalığı konusunda çaba içindeyiz, gitar öğretmenimiz var. Genel merkezden enstrüman talebimiz vardı. Oradan keman, üç bağlama üç gitar  gönderildi. Gençlerimiz içinde heyecan yaratıp hayat mücadelelerini arttırmak gerekiyor. biz bunu sağlamaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 
    “BİR AYDA KIRK KADINIMIZ ÖLDÜRÜLDÜ”
    Kadınlara yönelik saldırıları önleme konusunda çalışmalarının olduğunu belirten  Yılmaz, “ Bilindiği gibi ekim ayında ülkemizde 40 kadın öldürüldü.  Kadınlara yönelik terörün  bazı çevrelerce desteklendiği endişemiz var. Sokakları kadınların doldurması gerekir. Kadın ve erkeğin yan yana yaşayacağı, yan yana çalışacağı ortamın yaratmamız gerekiyor. 
    Edirne  şu konuda şanslı  girişimci kadınlarımız var. Evini düzenleyen kadın toplumda düzeni sağlamada da etkili olabilir. Bizim derencimizin adının çağdaş olmasının büyülü bir  getirisi var onu doldurmaya çalışıyoruz.Bizim bu mahallede bulunmamızın da yararı oldu. 
    Bu semtte yaşayan aileler çocuklarını bize getiriyorlar. Bizim burada üniversite öğrencilerimiz ilkokul ikiden  üniversite üçüncü sınıfa kadar Türkçe, Edebiyat, fen bilgisi matematik, İngilizce dersleri veriyorlar. Aileler o nedenle çocuklarımı buraya getiriyorlar. Bizim müzikle ilgili projelerimizi hayata geçiriyoruz. Biz toplumda güzellikleri kendi çabamız ve ellerimizle yaratacağız.  Bizim 2018 yılından beklentimiz yok  bu yılın bezden beklentisi var . Bu beklentilerin içini doldurma gayretindeyiz. 
    Biz ülkemizde parlamenter sistemin devamından yanayız  ayrıca onunla birlikte senatonun da olmasında yarar görüyoruz” dedi
 

banner8
Haberler