"Endüstri 4.0" paneli gerçekleştirildi

T.Ü. Teknopark ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi iş birliğinde 22 Aralık 2017 tarihinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Tunca Konferans Salonu’nda “Endüstri 4.0” paneli düzenlendi.

    Panele, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 40. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ergun Doğru, Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Öğretim Görevlisi Dr. Korhan Cengiz, Teknopark Genel Müdürü Barış Kocabıyık, E3TAM Genel Müdürü Sedat Sami Ömeroğlu, Pilz Türkiye Teknik Grup Müdürü Baran Demirkan, Minör Yazılım Genel Müdürü Ahmet Bahar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.    
    Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, “Odamızda, üniversite ve sanayi iş birliğinde yapılan çalışmaların bir örneğinin daha sergilendiğini görüyoruz. Sürekli bir şekilde büyüyen ve gelişen Trakya Teknopark, Edirne’nin göz bebeği durumunda. Başarılı bir panel olmasını diliyorum.” dedi.
    Üniversite Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, üniversite ve sanayi iş birliğinde “Endüstri 4.0” başlıklı bir etkinliğin Edirne’de düzenleniyor olmasının kendilerine gurur verdiğini vurgulayarak “Üniversitemiz, sanayi iş birliği çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Devletimizin bir 2023 vizyonu var. Ülke olarak, dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmek gibi bir hedefimiz var. Milli gelirimizi 25 bin dolar seviyesine çıkarma ve 500 milyar dolarlık bir ihracat hedeflerimiz var. Bu kapsamda Ülkemizin, yüksek teknolojide üretim yapması ve ürettiği yüksek teknoloji ürünlerini satması gerekiyor." dedi.
    Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, "Akademisyenler olarak yayınlar gerçekleştiriyor, kongrelere gidiyor ve patentler alıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yayınlar ve Totobo aldığımız patentler yurt dışına gidiyor, sonra bize teknoloji olarak satılıyor. Bunun yerine yüksek teknoloji ürünlerini Ülkemizde üretelim. Dünya, Endüstri 4.0’a girdi, giriyor. Bizim bilek gücüne değil, beyin gücüne ihtiyacımız var. Tüm bu hedefleri gerçekleştirebilmek için bilek gücünü bırakıp beyin gücüne geçmemiz gerekiyor. Bu noktada üniversite ve sanayi iş birliği adımlarının somutlaştırılması ve akademisyenlerin yetkinliklerinin sahaya yansıtılması ihtiyacı ortaya çıkıyor. Beyin gücümüzü sahaya taşıyarak bu süreci hızlı bir şekilde aşacağımızı düşünüyorum." dedi.
    Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 40. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ergun Doğru, son zamanların en çok heyecan uyandıran konularından biri olan “Endüstri 4.0”’ın yalnızca mühendislerin değil, tüm insanlığın kaderi ve geleceği açısından önemli olduğunu dile getirdi. Hüseyin Ergun Doğru, “Buharla başlayan, elektriğin yaşamımıza girmesiyle gelişen, bilgisayar ve internet teknolojisi ile daha ileriye taşınan teknoloji devrimlerinin ‘Endüstri 4.0’ ile yeni bir döneme girdiğini konuşmaya başladık. Bu gelişmelere ilişkin kavramsal bir uzlaşıya varılamamış olmasına karşın, ‘Endüstri 4.0’ adı altında genel bir uzlaşma ortaya çıkmaktadır. Bu süreçte yapay zeka, robotik sistemlerin kullanılması, insansız araçlar ve makinelerin birbirileriyle konuşması gibi pek çok teknolojik yenilik ve gelişmeden söz edebiliriz. Bu gelişmelerin hem insanların günlük yaşamında hem de reel sektörde önemli etkilerinin olması bekleniyor. Teknolojiye insanı temel alan bir anlayışla ve toplumsal yarar doğrultusunda bakılması bugün, her zaman olduğundan daha fazla önem taşımaktadır.” şeklinde konuştu.
    Hüseyin Ergun Doğru’nun konuşmasını tamamlamasının ardından panelde oturumlara geçildi. Panel, oturumların tamamlanması ile sona erdi.

banner8
Haberler