“YAŞANANLARIN HESABINI VERECEK BİRİSİ VARSA, TİCARET ODASI BAŞKANIDIR”

Son günlerde Edirne Otogarında yaşananlar kulaktan kulağa yayılarak ayyuka çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İş insanı Mustafa Altunhan, bir firmanın sahte bir kira kontratıyla ETSO’dan sicil belgesi aldığını iddia etti. Altunhan’ın iddiasına göre, “2013 yılında kapattığımız ve ETSO’nun da kapattığımız bildiği firma üzerinden 2019 yılında yapılan sahte kira kontratıyla Sicil Belgesi alınıyor. ETSO hiç araştırmadan hemen belgeyi veriyor.  Başkanın odasında çay içilirken belge arkadaşlara veriliyor. Bu belgeyle A-1 belgesi alınmış. Ben böyle bir dolandırıcılık görmedim. En son benim yazıhaneme çökmek istediler. Sahtekârlık da bu şekilde ortaya çıktı. Bunun hesabını verecek birisi varsa, Ticaret Odası Başkanıdır. Ben buradan Ticaret Odası başkanını istifaya davet ediyorum, istifa etmesi lazım” dedi. Altunhan, ayrıca basın yoluyla suç duyurusunda bulunduğunu da belirterek, konuyla ilgili görevini kötüye kullanan ve sahtekarlık yaptığını iddia ettiği kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da bildirdi.

İş İnsanı Mustafa Altunhan, başından geçen ve bir dolandırıcılık hikayesi olduğunu iddia ettiği olayları bir bir anlattı. ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt’un görevini iyi yapmadığını ve bu dolandırıcılığın önünü açtığını iddia eden Altunhan, Zıpkınkurt’u istifaya davet etti.

Altunhan, kendisine ait otelde yaptığı basın toplantısında son günlerde otogarda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Son günlerde yaşanan olayların tüm Edirne halkı tarafından duyulduğunu ifade eden Altunhan, yaşanan olayın duyulmamış bir dolandırıcılık olduğunu iddia etti.

Altunhan iddialarına şöyle devam etti:

“Edirne otogarında bir nolu yazıhanenin sahibiyim. Kendime ait bir yazıhane. Ruhsatı, F-1 belgesi, evrakları tam olan bir yazıhane. 2000 yılından bugüne kadar kiraladığım kendi yazıhanem. Volkan-Metro diye bir şirketimiz vardı. 2013 yılında bu şirket kapatılıyor. Ticaret odasından da kapatılıyor. Bu firmanın önceden var olduğunu bilen kötü amaçlı birileri, 2019 yılında da bu firmanın devam ettiğini düşünerek, sahte bir kira kontratı düzenliyor ve Mustafa Altunhan adına olan yazıhaneyi kiralamış gibi gösteriyor.

Nasıl kiralıyor biliyor musunuz? Gidiyor sahte bir kira sözleşmesi yapıyor. Sahte bir Volkan- Metro firma kaşesi çıkartıyor. Volkan metronun sahte imzasıyla Ticaret ve Sanayi Odasına gidiyor. Ticaret Siciline bunu kaydettiriyor. Ticaret  Odası bu faaliyetlerin kontrolünü yapan bir kuruluş. Gidiyor adam ilk önce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının çayını içiyor. Ticaret Odası Başkanına, otogarda bir yazıhane kiraladığını ve sicil yaptırmaya geldiğini söylüyor. Herhalde başkanın odasından gidiyor bu evrak geçirin bunu sicilden diye, bu arkadaşın işini yapın diyor birileri ve işlem yapılıp evrak arkadaşlara geliyor. Arkadaş Ticaret Odasında bakılmıyor mu Volkan-Metro diye bir şirket var mı?  Diye. Volkan-Metro diye bir şirket o tarihte yok. Bahse konu  firmaya Volkan-Metro bir yazıhane vermiş. Yazıhane gene Mustafa Altunhan’ın üzerine. Onu da bilmiyorlar. İyice cesaretli bir şekilde tüm bu işlemleri yapıyorlar.

ALINAN SİCİLLE TÜM BELGELERİ TAMAMLIYORLAR

Ticaret Odasının verdiği sicille bir tane çocuk doğuyor. Yani nüfus kağıdı oluyor. Bu alınan sicille, bankaya gidersin çek defteri alırsın, kredi alırsın, her şeyi yapabilirsin. Ne kadar sahtekarlık varsa her şeyi yapmaya müsait hale gelir. Çünkü artık bunun sicili var. Sicilli bu. İlk önce vergi dairesine gidiyor adam, sahte kontratla sahte sicille. Vergi Dairesi Ticaret Odasından sicil belgesi olduğu için evrakları kabul ediyor. Diyor ki Ticaret Odası kabul etmiş. Gidiyor vergi dairesine vergi karnesini çıkarttırıyor. İstanbul, Ulaştırmaya gidiyor. Ankara’ya gidiyor. Oradan da aynı kontratı koyuyor ve A-1 belgesi alacağım diyor. O verilen Sicil Belgesi sayesinde A-1 belgesini de alıyor. Yani bu günü kadar böyle bir organize bir iş görmedim. Birazda kanunlardan anlarım. Benim tespit etiğim 3 yere verilmiş bu belge. 3 yere kanunen cezası 15 yıl. Birde zincirleme suç olduğu için nereye katlıyor onu da bilmiyorum. Ama nasıl bir cesaret deli cesareti mi bunu da anlamış değilim.

SİİRT’TEN GELEN BİR ARKADAŞ BUNU YAPIYOR

Bunu yapan Edirneli bir arkadaş değil. Ben kesinlikle ayrım yapmıyorum.ülkemin her yerinden olan insanları severim. Bu arkadaşımız Siirtli.  Siirt’ten 30 tane adam alıyor. Edirne otogarına geliyor ve bir de bana ait olan yazıhaneyi basıyor. Bu yazıhane bizim diyor. Allahtan kolluk kuvvetimiz polis varda, büyük olaylar yaşanmadı. Polis olmasaydı, çok büyük olaylar olacaktı. Çok ağır olaylar olacaktı. Allah polisimizi başımızdan eksik etmesin. Hala daha o şahıslar otogarın etrafından geziyor.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM, AMA BEN HİÇ KİMSEDEN KORKMAM

Demişler ki, Mustafa Altunhan’ı öldüreceğiz. Ben ölümden korkan bir insan değilim. Tesadüfi yaşayan bir insanım. Her zaman tek başına ve yalnız başına gezen biriyim. Çünkü kimseye haksızlık yapmadım. Hiç kimseden hiç korkmam da

ZIPKINKURT’U İSTİFAYA DAVET ETTİ

Bunu hesabını verecek birisi varsa, Ticaret Odası Başkanıdır. Ben buradan Ticaret Odası başkanını istifaya davet ediyorum istifa etmesi lazım. Bu sahtekarlığı yapan adamın da gidip odasında çay içtiğini biliyorum. Eskiden bana olan husumetini bilmeyen yok. Ama bilmiyor ki altında böyle çok büyük bir sahtekarlık var. İinanın hiçbir yerde böyle bir sahtekarlık görmedim. Dolandırıcılar var, telefonla falan dolandırıyorlar da, ama bu kadar cüretkar bir sahtekarlık olacağını ben kendim hayretler içinde kaldım şaşırdım. Buna çanak tutanların da hesap vermesini istiyorum.

Sahte şirket açıldı ve ETSO buna göz yumdu. Kapatılan şirketi varmış gibi gösterip bir başkasına kiralamışlar. 2013 yılında kapattık. 2019 yılında sözleşme yapılmış. Bu bir ihbardır yetkililer gereğini yapsınlar.

Burası birde stratejik bir yerde, bir arayın sorun. Ama hiçbir şey yok çayını kahvesini içerken paldır küldür hadi kardeşim hayırlısı olsun.”

Şu anda otogarda hala gerginliğin sürdüğünü ifade eden Altunhan, emniyet güçlerinin görevini yapacağına emin olduğunu ve adalete güvendiğini de sözlerine ekledi.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler