ZOBAR, BAĞIŞ ALINMASINA KARŞI ÇIKTI

Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, yeni eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.

ZOBAR, BAĞIŞ ALINMASINA KARŞI ÇIKTI

Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, yeni eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Eylül 2024 Cumartesi 00:00
ZOBAR, BAĞIŞ ALINMASINA KARŞI ÇIKTI

Zobar, velilerden sürekli bağış talep edilmesinin eğitim sisteminin içinde bulunduğu mali sıkıntıları gösterdiğini belirterek, sorunların giderilmesi için Milli Eğitim Bakanının bir adım atmadığını söyledi.

Zobar, yaptığı açıklamada okullardaki güvenlik ve temizlik görevlisi sayasının da artırılmasını talep ettiklerini belirterek şöyle dedi:

Yeni eğitim- öğretim dönemi başlamış okullarımızda temizlik ve güvenlik görevlisi ihtiyacı hâlâ karşılanmamış, kamu kurumlarının her alanda tasarruf yapmak zorunda kalınması en çok okullarımızı etkilemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, en değerli varlıklarımız ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli eksikliğini gidermek için neden kalıcı adım atmamaktadır? 19,9 milyon öğrencinin okula başladığı bir dönemde, eğitim kurumlarında temizlik ve güvenlik görevlisi atanmamış, okul yöneticileri bu ihtiyaçları karşılamak için velilerden zorunlu bağışlar talep etmek zorunda bırakılmıştır. Velilerden sürekli bağış talep edilmesi, eğitim sisteminin içinde bulunduğu mali sıkıntının açık bir göstergesidir. Oysa Milli Eğitim Bakanı, bu tür sorunları çözmekle yükümlü iken, okul bütçelerinin oluşturulmasına yönelik adımlar atmaktan kaçınmakta, çözümü velilere yüklemektedir.

Ayrıca 29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İşgücü Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, kamu kurumlarında kalıcı istihdam yerine geçici ve düşük ücretli çalıştırmayı teşvik etmektedir. Yönetmeliğin amacı, işsizlerin istihdam edilebilirliğini artırmak olarak belirtilse de, uygulamada işsiz ve yoksul vatandaşların emek gücünün sömürülmesi söz konusudur. Bu yönetmelik kapsamında 10 aylık süreyle sözleşmeli olarak çalıştırılacak kişiler, programın ilk dört haftasında haftalık 37,5 saat ve beş gün, ilk dört hafta sonunda haftalık yirmi iki buçuk saat ve üç gün çalışacaklar ve yalnızca günlük asgari ücret düzeyinde (8 bin 447 TL) ‘cep harçlığı’ alacaklar. Özellikle kamusal alanlarda temizlik ve bakım işlerinde geçici istihdam edilen bu kişiler, eğitim ve kamu kurumlarındaki eksik kadroların doldurulmasını kalıcı bir çözüm olarak sunmamaktadır"

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.