YÖNTEMİ ÖRGÜT BELİRLEYECEK

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için partilerinde aday adaylığı sürecinin tamamlandığını dile getirdi. Kahraman CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in aday belirleme sürecini örgütün ön planda olacağını bildirdiğini hatırlatarak, "Biz de burada aynı şekilde ilçe örgütlerimizle birlikte, ilçelerimizin görüşlerine göre hareket edeceğiz. Aday adaylarımızın saptamaları bu şekilde olacak. Ciddi anlamda bir ön seçim talebi var ama burada örgütlerin, tabanın sesini dinleyeceğiz" dedi.

YÖNTEMİ ÖRGÜT BELİRLEYECEK

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için partilerinde aday adaylığı sürecinin tamamlandığını dile getirdi. Kahraman CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in aday belirleme sürecini örgütün ön planda olacağını bildirdiğini hatırlatarak, "Biz de burada aynı şekilde ilçe örgütlerimizle birlikte, ilçelerimizin görüşlerine göre hareket edeceğiz. Aday adaylarımızın saptamaları bu şekilde olacak. Ciddi anlamda bir ön seçim talebi var ama burada örgütlerin, tabanın sesini dinleyeceğiz" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Aralık 2023 Cuma 00:00
YÖNTEMİ ÖRGÜT BELİRLEYECEK

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için partilerindeki hazırlıklarla ilgili olarak basına bilgi verdi.

Kahraman, İl Başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısında partilerinde yerel seçimler için aday adaylığı başvuru sürecinin tamamlandığını bildirdi.  Bundan sonraki süreçte aday değerlendirme sürecinin başladığını da sözlerine ekleyen Kahraman,  Parti Meclis Üyesi Baki Aydöner ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin Edirne'de tüm aday adaylarıyla ve ilçe başkanlarıyla görüştüğünü bildirdi.

42 BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ VAR

Kahraman, tüm ilçelerdeki aday adayı başvuruları hakkında da bilgi vererek, "Bugüne kadar yapılan başvuru sayımız merkez ilçede 8, ilçe belediyelerinde 25 aday adayımız var belediye başkanlığına, beldelerimizde 9 aday adayımız var. Toplamda il genelinde 42 aday adayımız var belediye başkanlığı için. İl genel meclis üyeliğine 76, belediye meclis üyeliğine de 143 aday adayı arkadaşımız başvurdu" şeklinde konuştu.

SÜRECİN NASIL İŞLEYECEĞİ KONUSUNDA TOPLANDIK

Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen hafta ilçe başkanlarımızla oturduk bir değerlendirme yaptık. Bununla birlikte sürecin nasıl gideceğiyle ilgili bir toplantıydı. Genel başkanımız da bize bu süreci örgütün yöneteceğini, kesinlikle örgütün kararlarının ön planda olacağını belirtmişti. Biz de burada aynı şekilde ilçe örgütlerimizle birlikte, ilçelerimizin görüşlerine göre hareket edeceğiz. Aday adaylarımızın saptamaları bu şekilde olacak. Ciddi anlamda bir ön seçim talebi var ama burada örgütlerin, tabanın sesini dinleyeceğiz. Nerede ön seçim yapılmasını istiyorlarsa, biz de aynı şekilde altına imza atıp burada ön seçim yapılmasını sağlamak için mücadele vereceğiz. Ankara'ya da bu şekilde görüş bildireceğiz.

BAŞVURU SAYISINDAKİ ARTIŞ BİZİ MUTLU ETTİ

Bu süreçte bizi mutlu eden şu oldu; Türkiye genelinde, bir önceki seçime göre başvuru sayısı bu dönem yüzde 60 arttı. Bu, halktaki değişim talebinin aynı şekilde başvurulara da yansımasıydı. 9 ilçe 7 beldenin hepsinde iddialıyız. İnşallah belediye sayılarımızı çok yukarı çekeceğiz. Bir önceki dönemde çok kısa bir çalışma zamanımız kalmıştı ancak bu dönem öyle olmayacak."

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Kahraman, adayların ne zaman açıklanmasını beklendiği sorusuna, "Aralık sonuna kadar belki Ocak başı diyebiliriz, tüm adaylarımızı sahaya çıkartmış olacağız. Kampanya süremiz 75-80 gün olacak. Bir önceki seçimde 40 gün civarındaydı. Hemen hemen 2 katı kampanya sürecimiz olacak. Bu nedenle daha kapsamlı bir çalışma süreci yaşayacağız. İnşallah Edirne'nin dört bir tarafında Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dikeceğiz, bu yönde de çalışıyoruz" şeklinde cevap verdi.

BİZ İDDİALIYIZ

Kahraman, kazanacak adaylarla yerel seçime gireceklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Açıkçası biz iddialıyız, karşımızda kim olursa olsun kazanacak adayla çıkacağız. Kesinlikle bu yönde de bir kuşkumuz yok. Karşımızdakine göre değil, kendi stratejimize bakıyoruz.

İYİ PARTİ İTTİFAKINI BİZ İSTEMİYORDUK

 İYİ Parti ile ortaklık kurmamamız bir sıkıntı yaratmaz Edirne'de. Şöyle ki ben İYİ Parti ve İYİ Parti il başkanıyla da önceki seçimde beraber çalıştık, genel seçimde. Teşekkür de ettim onlara. Bir önceki seçimde, ittifak yaptığımızda oy oranımız çok ciddi anlamda artmadı. Karşı tarafa baktığımızda AK Parti ve MHP oylarına baktığımızda, ikisinin toplamından daha fazla oy aldılar. Bu da gösteriyor ki aslında belli bir kesim biz ittifak yapsak da diğer bloğa oy veriyor. Onun için burada herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız. Biz de aslında Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'nin il başkanları olarak bu dönem için ittifak istemedik. Bunu bu açıklamadan önce aslında yazılı olarak beyan etmiştik genel başkanımıza. Onun için biz ittifak olmadan her yerde kendi adayımızla girmek istediğimizi beyan ettik. Şimdi de zaten karşı taraftan ittifak olmayacağı söylendi. Bizim açımızdan çok daha olumlu karşılıyoruz.

ADAY BELİRLEMEDE DEĞİŞİK ÇALIŞMALAR OLACAK

Her bölge ön seçim istemiyor, anket seçimi isteyen yerler var. Anket çalışması önümüzde bir veri olarak kalacak. Anket çalışmasını biz istesek de istemesek de genel merkez önümüzdeki hafta itibariyle başlatıyor. Bu öncelikle önümüzde bir veri olacak. Anket çalışmasında örneğin parti oyumuzun çok üzerinde oy alan yerlerde direk atama da olabilir. Anketler önümüze geldikten sonra, örgütlerin talebi doğrultusunda ön seçim olacak yerlerde ön seçim de yapacağız. Parti meclis üyelerimiz buradaydı dün, kendileri aday adaylarıyla bizzat görüştüler. Onlar da değerlendirmeye alınacak. Hepsinin harmanlanmasıyla adaylar belli olacak. En yüksek oyu alacağımız adaylarla yola çıkacağız.

İLÇE BAŞKANLARIYLA KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

bu hafta tüm aday adaylarıyla ilçe başkanlarının toplantı yapmalarını, bu süreci hep beraber götürmeleri gerektiğini söyledim. Ben şunu söylemiştim daha önce, yaptığımız hiçbir şey kapalı kapılar ardında olmayacak. İlçe başkanlarına da bunu söyledim, yaptığınız her şeyi paylaşın, hep beraber olmaya gayret edelim. Mutlaka hayal kırıklıklarıyla birlikte küskünlükler olabilir ama bu süreci zarar verecek boyuta getirmememiz lazım. Onun için ilçe başkanlarımızla koordineli olarak çalışıyoruz. Süreci böyle yürütürsek en az hasarla atlatırız."

ZIPKINKURT'UN, CHP İLE İLGİSİ HİÇ OLMADI

Eski ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt'un CHP'den aday adayı olmak istemesi ve aday adaylığının kabul edilmemesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kahraman, "Edirne kamuoyunun tümü biliyor aslında Recep Zıpkınkurt'un Cumhuriyet Halk Partisi ile hiçbir ilişkisi olmadığını. Geçen dönem de başka partiyle adı anılmıştı hatta görüşmeler falan da olmuştu. Bu dönemde aslında bir başka partiyle görüşüyordu. Ben açıkçası bana 'Recep Zıpkınkurt aday olmuş' dediklerinde bir başka partiden aday olmuş diye düşünmüştüm. Bizden adaylık başvurusu yaptığında şaka yapıyorlar zannettim net söylemek gerekirse. Yani beklediğimiz bir durum değildi. Tüm kamuoyu bilir CHP ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını. Başvurusunu yapmış, değerlendirmeye baktığımızda değerlendirme doğru aslında. Sadece o yaşanılan olay da değil aslında, bir çok olay da var. Ben il başkanı olmadan önce de 7 yıldır il yönetim kurulu üyesiydim, ne zaman oradan randevu alsak her zaman vekil bırakmıştır. Yani partimizle uzaktan yakından ilgisi de yoktur. Bu başvuruyu burada biraz kısır döngü yaşansın diye yapıldığını değerlendiriyoruz. Onun için bu kısır döngünün partimiz üzerinden yaratılmasına izin vermeyeceğiz. Benim kendisiyle hiçbir şahsi sorunum yoktur. O süreçte de hiç aramadı açıkçası bizleri, böyle bir başvuru yapacağını da söylemedi. Şahsi bir sorunumuz yok ama il başkanı genel başkanımızın temsilcisidir burada. Partimize ve heyetimize yapılan bir olaydır o dönemde yapılan. Parti etiğine de uymamaktadır. Onun için yaptığı başvuru için teşekkür ediyoruz kendisine ama partimiz açısından uygun görülmemiştir.

İlçe tüm aday adaylığı başvurularını alabilir. Başvuru alındığında adaylaşmış olmaz. Sonrasında 3 gün içerisinde il yönetim kurulu inceler, başvuruyu kabul ya da reddeder. Genel merkez nezdinde de baktığımızda, bizim reddimizden sonra bir üste itiraz etme hakkı vardır. Bu ret kararının geri dönüşü olmaz. Üyelikle ilgili bize başvurusu yok. İnternet üzerinden olmuşsa da bizim bilgilimiz yok, bize ulaşan bir bilgi yok. Keşke bu süreçten önce arasaydı ve konuşsaydık" şeklinde konuştu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.