YAZLIKÇILARA İKAMET ÇAĞRISI

Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, sahilde 6 bin 300 yazlık konut sahibine ‘ikamete teşvik’ çağrısında bulundu. Enez İlçesinin 4 bin 446 nüfusta olduğunu, yaz sezonunda bu rakamın 50 binlere ulaştığını belirten Başkan Günenç, belediyenin mevcut araç, gereç ve personel bakımından sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

YAZLIKÇILARA İKAMET ÇAĞRISI

Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, sahilde 6 bin 300 yazlık konut sahibine ‘ikamete teşvik’ çağrısında bulundu. Enez İlçesinin 4 bin 446 nüfusta olduğunu, yaz sezonunda bu rakamın 50 binlere ulaştığını belirten Başkan Günenç, belediyenin mevcut araç, gereç ve personel bakımından sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Temmuz 2024 Cumartesi 00:00
YAZLIKÇILARA İKAMET ÇAĞRISI

Sahile doğalgaz geleceğini, bu şekilde kışında yaşanılacağı için nüfusun artmasıyla sorunlarında artacağı yönünde sahildeki 6 bin 300 konut sahibine ikametgah konusunda seslenen Başkan Günenç, “Her haneden en az bir kişinin ikametgahını Enez’e aldırması gerekmekte. Uygulamanın amacı ikamet eden nüfusun artmasını sağlayarak İller Bankasından belediyemize ayrılan payı arttırmaktır. Nüfusumuzun ön gördüğümüz rakamlara ulaşması durumunda, siz sayın misafirlerimize kazanım olarak döndüğüne bizzat kendiniz şahit olacaksınız” dedi.

Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, “Öncelikle sizlerin memnuniyetinizin bizler için çok kıymetli olduğunu bilmenizi istiyoruz. Yılın belirli dönemlerinde ilçemize gelerek ikamet ettiğiniz bölgelerin keşmekeşliğinden, gürültüsünden ve monotonlaşmış olan ortamından kaçarak, huzur sakinlik ve aynı zamanda sahilimizin güzelliğinden faydalanmak istediğinizin farkındayız. Bu bağlamda sizlere vermeye çalıştığımız hizmetlerde bazı yönlerden eksik kaldığımızın bilincindeyiz” diye konuştu.

Güneç, “İlçemiz nüfus olarak 4 bin 446 kişiye sahip bir ilçedir. Yaz sezonumuzda nüfusu 50 binli rakamlara ulaşmakta ve nüfus yoğunluğundan dolayı Enez merkez ve sahil kesimimizde araç, gereç ve personel bakımından sıkıntılar yaşamaktayız. Son dönemlerde gerek dost meclislerinde gerekse sosyal medyada bu kaygılar dile getirilmekte ve bununla beraber çözüm sürecinde belediye bütçemizin Enez’e yeterli olmadığı konusu tüm şikâyetlerin cevabında görülmektedir” dedi.

Enez’deki 4 bin 600 mevcut nüfus oranında 6 bin 300 yazlık konut sahibi olan hanelerden bir kişinin ikametini ilçeye taşıması ile nüfusun 10 bine ulaşacağını işaret eden Günenç, “Çözüm konusunda siz sahil sakinlerimizin de elini taşın altına koyması gerektiğinin kanaatindeyiz. Çünkü önümüzdeki yıllarda sahile doğal gazın da gelmesi ile birlikte sadece yazın değil, kış aylarında da yaşayacak kişi sayısı ister istemez artacak olup, nüfusun artmasıyla beraber sorunlarında artması kaçınılmaz olacaktır. Elinizi taşın altına koymaktan kastımız her haneden en az bir kişinin ikametgahını Enez’e aldırması gerektiğidir. Sahil kesimimizde, 2 bin adedi Trapez Mevkiinde olmak üzere toplamda 6 bin 300 adet yazlık konut bulunmaktadır. Her bir konuttan sadece bir kişinin ikametgahını nüfusumuza dahil ettiğimizde kişi sayımız on binli rakamlara ulaşmış olacaktır” diye kaydetti.

Yazlıkçı kesimin ikametini ilçeye taşıyarak iller bankasından belediyeye gelen payı artırarak hizmet kalitesini de yükseltmek olduğunu kaydeden Başkan Günenç, “Enez’de ikamet için her haneden İl Özel İdareleri ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkındaki Kanuna göre, belediyelerin İller Bankasındaki payının yüzde 80’lik kısmı belediyelerin nüfusuna ve yüzde 20’lik kısmı ise gelişmişlik endeksine göre İller Bankası tarafından dağıtılmaktadır. İller Bankası payımız 4 bin 446 kişiye göre gelmekte olup, yaz aylarında nüfusun 50 binli rakamlara ulaşması halinde ilçemizde bazı hizmetler konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Sizlerin de gayretleriyle yapmayı düşündüğümüz bu uygulamanın amacı ilçemizde ikamet eden nüfusun artmasını sağlayarak İller Bankasından belediyemize ayrılan payı arttırmaktır. İller Bankasından belediyemize ayrılacak olan pay artışının ilçemize hizmet olarak geri döneceğine inandığımız içinde sizleri buradan bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Bu konu hakkında Temmuz ayı içerisinde siz sahil sakinlerimiz ile beraber bir toplantı da yaparak bu konuyu yüz yüze görüşmeyi de düşünmekteyiz. Sizlere yaptığımız ikamete teşvik çağrımız sonrası nüfusumuzun ön gördüğümüz rakamlara ulaşması durumunda, siz sayın misafirlerimize kazanım olarak döndüğüne bizzat kendiniz şahit olacaksınız. Bunun için bizler Enez Belediyesi olarak bunun teminatını sizlere en başından veriyoruz” dedi.

İleriki yıllarda daha rahat ve kaliteli bir yaşam için bu uygulamanın gerekliliğinin altını çizen Günenç, “İçinde bulunduğumuz durumu olabildiğince sizlere anlatmaya çalıştık. Öyle tahmin ediyoruz ki sizler de davet yazımızı okuduğunuzda bizlere hak verecek ve üzerinize düşen bu görevi yerine getireceksiniz. Önümüzdeki yıllarda daha refah ve daha kaliteli bir yaşam sürebilmemiz için bunun elzem bir ihtiyaç olduğunu anladığınızı düşünüyoruz. Her zaman siz sevgili vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bilmenizi isteriz ve iyi tatiller dileriz” dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.