WUSHU KUNG FU ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Edirne Spor Salonu'nda bir hafta devam eden 7. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası Avrasya Kupası, 23 ülkeden yaklaşık bin 100 sporcunun katılımıyla coşkulu müsabakalara sahne oldu.

WUSHU KUNG FU ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Edirne Spor Salonu'nda bir hafta devam eden 7. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası Avrasya Kupası, 23 ülkeden yaklaşık bin 100 sporcunun katılımıyla coşkulu müsabakalara sahne oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Temmuz 2024 Perşembe 00:00
WUSHU KUNG FU ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

17-23 Temmuz tarihleri arasında Edirne Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası Avrasya Kupası müsabakaları büyük bir coşkuyla tamamlandı. Şampiyonaya Türkiye, Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Libya, Mısır, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Yemen ve Hollanda'dan yaklaşık 1100 sporcu katıldı.

Edirne'de gerçekleştirilen bu büyük organizasyon, sporcuların yoğun katılımı ve gösterdikleri performanslarla dikkat çekti. Farklı ülkelerden gelen sporcular, wushu kung fu sporunun en iyisi olmak için kıyasıya mücadele etti. Şampiyona boyunca gerçekleştirilen müsabakalar, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Sporcuların gösterdiği üstün performans ve teknik beceriler, wushu kung fu'nun ne kadar zorlu ve yetenek gerektiren bir spor olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Şampiyonanın son günü olan 23 Temmuz'da, final müsabakaları gerçekleştirildi. Final karşılaşmalarının ardından düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını aldı. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ve Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, sporcuları tebrik ederek ödüllerini takdim etti. Akyüz, yaptığı konuşmada, şampiyonanın başarılı bir şekilde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada, "bin 100 sporcunun katılımıyla düzenlenen ve 6 gün süren şampiyonada güzel müsabakalar ortaya kondu. Türkiye'nin dünya çapında organizasyonlara imza atmaya devam ettiğini görmek bizleri gururlandırıyor. Şampiyonaya katılan tüm sporculara, takımlara ve teknik heyetlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.