VALİ SEZER, "UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK"

Edirne Valisi Yunus Sezer, aylık asayiş toplantısında kente yapılan çalışmaları anlattı ve sınır kapılarında yakalanan uyuşturucu miktarının bir önceki yıla oranla yüzde 116 artış gösterdiğine dikkat çekti.

VALİ SEZER, "UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK"

Edirne Valisi Yunus Sezer, aylık asayiş toplantısında kente yapılan çalışmaları anlattı ve sınır kapılarında yakalanan uyuşturucu miktarının bir önceki yıla oranla yüzde 116 artış gösterdiğine dikkat çekti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Mart 2024 Çarşamba 00:00
VALİ SEZER, "UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK"

Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Başsavcılık, Kaymakamlıklar, Sahil Güvenlik ve Gümrük Başmüdürlüğü verilerini değerlendiren Vali Sezer, Edirne'nin güvenlik ve asayişiyle ilgili çalışmaların yoğunlaştırıldığını söyledi Vali Sezer, 1 aylık verileri paylaşırken, Edirne'ye gelen turist sayısında artış olduğunu, gümrüklerde uyuşturucu geçişlerini önlemek için her türlü tedbirin artırılarak devam ettiğini kaydetti.

Vali Yunus Sezer'in açıklamasının ana başlıkları şöyle;

"4 gümrük kapısından 345 bin 016 araç giriş yaptı, 371 bin 306 araç çıkış yaptı. 805 bin 148 kişi giriş yaparken, 856 bin 849 kişi de çıkış yaptı. Geçen yıla oranla giriş yapanların sayısında yüzde 17'lik artış sağlandı. Aynı dönemde Edirne"yi 6 milyon turist ziyaret etti. Geçen yıla oranla yüzde 10 ile 15 arasında artış sağlandı. Sayı her geçen gün artış göstermekte. Güvenlik tedbirlerini artırmaktayız. Gümrük kaçakçılığı malzemelerinin ülkemize girişini engellemek için çalışıyoruz, Çünkü bunun sonucunda ekonomik olarak büyük kayba yol açıyor.318 bin 500 adet gümrük kaçağı ele geçirildi. Yakalanan malzemelerin toplam değeri 500 milyon TL. Yakalanan esrar, kokain ve sentetik uyuşturucu miktarında yüzde 116 artış gözledik. Yakalanan uyuşturucular 50.5 kg esrar, 676 kg. kokain yapımında kullanılan malzeme ve 6 kg. metanfetamin. Uyuşturucuyu yönelik tedbirlerimizi artırdık. Bunun sonucunda 132 şahsa işlem yapıldı, 13 'ü tutuklandı. Diğer şahıslar ise adli kontrol şartıyla bırakıldı"

HIRSIZLIKLAR AZALDI

Alınan asayiş tedbirleri sonucu Edirne genelinde hırsızlık olaylarının azaldığını ifade eden Vali Yunus Sezer, şöyle devam etti:

"Geçen yıla oranla yüzde 63'lük bir azalma yaşandı. Son 2 ay ise hırsızlık vakaları hiç gözlenmedi, buda sevindirici bir durum. Bununla birlikte asayiş noktalarını artırarak kontrolü sağladık. 88 dolandırıcılık olayı yaşandı. Bunların çoğu iletişim yoluyla gerçekleşmiş. Bunu önlemek için Jandarma ve Emniyetimiz vatandaşları mesaj yoluyla uyarıyor. Ancak vatandaşımız bu konuda bilinçlenmeli."

Bu arada Vali Sezer, trafik kazalarının büyük oranının sürücü hatalarından kaynaklandığını, bu oranın yüzde 95 seviyesinde olduğunu kaydetti. Kazaların önlenmesi için kontrol noktalarının artırıldığını belirten Sezer, sürücü ve yayaların daha dikkatli olması ve kurullara uyması gerektiğine işaret etti.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.