T.Ü'DE HATİPLER DÖNEMİ

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleşen devir teslim töreninde, 8 yıldır görevde olan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, görevi Prof. Dr. Mustafa Hatipler'e devretti. Törene birçok önemli isim katıldı ve her iki rektör de üniversitenin geçmişi ve geleceği hakkında duygusal konuşmalar yaptı.

T.Ü'DE HATİPLER DÖNEMİ

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleşen devir teslim töreninde, 8 yıldır görevde olan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, görevi Prof. Dr. Mustafa Hatipler'e devretti. Törene birçok önemli isim katıldı ve her iki rektör de üniversitenin geçmişi ve geleceği hakkında duygusal konuşmalar yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Ağustos 2024 Pazartesi 00:00
T.Ü'DE HATİPLER DÖNEMİ

Trakya Üniversitesi'nde 9. ve 10. dönem rektörlük görevini yapan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, düzenlenen devir teslim töreni ile rektörlük cübbesini Prof. Dr. Mustafa Hatipler'e giydirdi Törene Vali Yunus Sezer, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan,Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Müdürü Onur Karaburun, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Tekin, Baro Başkanı Av.Gökhan Karakoç, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu,Trakya Üniversitesi'nin kendisi için büyük bir anlam taşıdığını, 1982'de kurulan üniversitede ilk görevine 1992 yılında araştırma görevlisi olarak başladığını ifade etti. Üniversitede yaşadığı anıları paylaşarak, Edirne'de geçirdiği zamanın kendisi için ne kadar değerli olduğunu belirtti. Tabakoğlu, rektörlük görevinde bulunduğu süre boyunca üniversiteyi birçok alanda geliştirmek için çalıştığını, kalite konusuna önem vererek elli dört birimin akredite edildiğini ve üniversitenin Türkiye genelinde ilk on altı üniversite arasında yer aldığını söyledi. Ayrıca kültürel ve bilimsel yayıncılıkta önemli adımlar atıldığını, Tıp fakültesi dergisi gibi yayınların Balkanlar’da en iyi olarak nitelendirildiğini vurguladı.

Prof. Dr. Mustafa Hatipler ise rektör olarak göreve başlamasının kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a teşekkür etti. Hatipler, akademik kariyerinin her aşamasında insanlara hizmet etmeyi amaçladığını ifade etti ve görev süresince öğrenci odaklı, kalıcı eserler bırakmayı hedeflediğini dile getirdi. Prof.Hatipler şöyle devam etti:

"26 Ağustos gibi son derece anlamlı bir günde, bir yandan Anadolu’da Malazgirt Savaşı’yla başlayan sürecin yıl dönümünde, diğer yandan da Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında Büyük Taarruz’un başladığı bir günün yıl dönümünde, burada sizlerle birlikte olmanın tarifsiz onurunu yaşıyorum. Ayrıca, Edirne gibi “şehirlerin sultanı” olarak tanımlanan kadim bir şehrin üniversitesinin rektörü olarak sizlere hitap etmenin onuru içerisindeyim.Öncelikle, şahsımı bu önemli göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a huzurlarınızda en içten şükranlarımı sunuyorum. Akademik kariyerimin her aşamasında ülkemin gençlerine, bu kuruma ve bu şehre katkı sağlama gayreti içinde oldum. Bu gayretimin temel noktası insanımıza hizmet etmek olmuştur. Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü anlayışını benimsedim. Bu süreçte desteğini esirgemeyen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şu anda Üniversitemizin 11. dönem rektörü olarak karşınızdayım. Benden önce 6 rektörümüz daha görev yapmış, bu programa da önceki rektörlerimizden Yener Hocam katılımıyla onurlandırmıştır. Benden önceki rektör hocalarım bu güzide kurumu güçleri yettiğince ileri taşıdılar. Vefat eden rektörlerimize rahmet, hayatta olanlara sağlık dileyerek hepsine şükranlarımı sunuyorum. Onların inşa ettiği hizmet taşları üzerine birkaç taş da ben koyabilirsem, ne mutlu bana.Makamların gelip geçici olduğuna, önemli olanın kalıcı izler bırakmak olduğuna inananlardanım. Makamların büyüsüne kapılmadan, insan ve öğrenci odaklı bir hizmet dönemi geçirmeyi ve görev süremiz sona erdiğinde de iyi hatırlanmayı umuyor ve arzu ediyorum. Bu kurumu yönetirken en çok dikkat edeceğim hususlardan biri liyakat olacaktır. Çalışanın hakkını vermek her zaman önceliğimiz olacaktır. Trakya Üniversitesi sadece kampüslerde yer alan binalar arasında eğitim ve öğretim veren bir kurum olmamalıdır, olmayacaktır. Edirne gibi kadim bir şehir ve Balkan şehirleri bu üniversitenin en temel laboratuvarıdır. Edirne ve Balkanlar, tarih, mimari, tıp, sanat, kültür ve turizmin laboratuvarıdır. Üniversitemiz akademisyenleri bu şehrin ve Balkan şehirlerinin sokaklarında ve abidelerinde olmalıdır. Edirne ve Balkanlar ile ilgili daha çok kitap yazılmalı, daha çok araştırma yapılmalı, daha çok makale ve tez üretilmelidir. Bu dileğimin gerçekleşmesi için en üst düzeyde gayret göstereceğimi açıklıkla ifade etmek istiyorum. Şehirden ve şehrin yöneticilerinden kopuk bir üniversite düşünülemez. Bu nedenle başta Edirne Valiliğimiz ve çok kıymetli Valimiz ile Belediye Başkanımız ve belediyemiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara kapımız her zaman açık olacaktır. Bizler de bu üniversitenin ve şehrin her derdi için onların kapısında olacağız. Uyum ve iş birliğimiz, bizlere daha çok ve daha iyi hizmet vermenin yollarını açacaktır.

Değerli dostlarım, üniversite bir şehrin göz bebeğidir. Temsil etmek çok büyük bir sorumluluk gerektirir. Bu sorumluluğun bilincinde olduğumu ve olacağımı bir kere daha ilan ediyorum. Edirne, geçmişte olduğu gibi bugün de kültürün ve sanatın başkentidir. Trakya Üniversitesi de kültür ve sanatın öncüsü olmalıdır. Üniversitemizin sanata ve sanatçılara desteği her zaman en üst düzeyde olacaktır.Üniversitemizdeki eğitim ve öğretim kalitesini daha da ileri taşımak için büyük bir çaba göstereceğiz. Daha çağdaş, daha yenilikçi, dünyadaki teknolojik yenilikleri daha yakından takip eden bir misyon edineceğiz. Trakya Üniversitesi olarak ülkemizin ve bölgemizin bilim, eğitim ve topluma hizmet misyonunu en iyi şekilde yerine getirmek için çıktığımız bu yolda, üniversitemizin kaynaklarını verimli şekilde kullanarak dijitalleşme ve inovasyon alanlarında öncü adımlar atacağız. Üniversitemizin Teknopark'ını ve vakfını daha aktif, daha dinamik hale getirerek Yeni Türkiye Yüzyılı'nın inşasında önemli bir rol üstleneceğiz. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda daha saygın bir konuma gelmesi için el birliğiyle çalışacağız. Bu süreçte tüm çalışma arkadaşlarımın desteğini ve iş birliğini çok önemsiyorum. Hep birlikte üniversitemizi, ülkemizin ve Balkanların en iyi eğitim kurumlarından biri yapacağımıza inancım tamdır. Trakya Üniversitesi’ni hak ettiği noktaya taşıyacağız. Bu süreçte vereceğiniz destek ve katkılar için şimdiden teşekkür ediyorum ve hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Vali Sezer'de, Trakya Üniversitesi'nin Balkanların en büyük kuruluşu olduğuna dikkat çekerken, eski rektör Tabakoğlu'na yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, yeni rektör Prof.Hatiplere'de başarılar diledi.

Mert Hamarat

Son Güncelleme: 26.08.2024 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.