TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NDE ÂŞIK VEYSEL ANILDI

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen gecede büyük ozan Âşık Veysel anıldı.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NDE ÂŞIK VEYSEL ANILDI

Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen gecede büyük ozan Âşık Veysel anıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Kasım 2022 Çarşamba 06:00
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NDE ÂŞIK VEYSEL ANILDI

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen “Gör Beni, Duy Beni-Âşık Veysel’i Anma Gecesi” düzenlendi. Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen geceye Edirne AK Parti Milletvekili, MKYK Üyesi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Dr. Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Edirne İYİ Parti Milletvekili Orhan Çakırlar’ın gönderdiği telgrafın okunması ve Âşık Veysel’in hayatını anlatan belgeselin izlenmesi ile başlayan gecede bir konuşma yapan Edirne Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, büyük ozan Âşık Veysel’i anmak ve anlatmak için bir arada olduklarını söyleyerek “Veysel, gözlerini karanlık bir dünyada açsa da o karanlıklardan yüzlerce eser çıkarmış büyük bir ozandır. Cumhuriyetin Yunus Emre’si, Kaygusuz Abdal’ıdır. İnsanlığı kardeşliğe ve birlikte yaşamaya davet ettiği koşmalarına sazıyla, sesiyle can vermiştir. Onun şiirlerinde eşref-i mahlukât olan insanın, insanca yaşamasına davet vardır, sevgi vardır, dostluk vardır, birlikte yaşama vardır.” dedi.

Sözlerine, Doç. Dr. Mustafa Hatipler’e, söze ve şiire verdiği önemden dolayı teşekkür ederek başlayan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Âşık Veysel’in kendi şiirlerinin yanı sıra Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun ‘Şairim/Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası/Ayak seslerinden tanırım/Ne zaman bir köy türküsü duysam/Şairliğimden utanırım’ şiiri benim için Âşık Veysel’in tezahürüdür. Veysel bu toprağın insanını; bu toprağın dokusuyla, kokusuyla, sesiyle, tınısıyla anlatmaktadır. Onun sesinde ve sazında insanımızın özü, kardeşliği ve birlikte yaşama duygusu vardır. Büyük ozanımız Âşık Veysel’i rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Âşık Veysel’in şiirlerinin, Emre Çam yönetimindeki müzik ekibi ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri tarafından seslendirilmesi ile gece sona erdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.