"TOPRAKTAN SOFRAYA" GALA GECESİ GERÇEKLEŞTİ

İlk kez düzenlenen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali"nin Gala Yemeği, şeflerin ve gastronomi dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla yapıldı. Markalaşma ve sürdürülebilirlik mesajlarının damga vurduğu gecede, yerel basının ödüllendirilmemesi dikkat çekti.

"TOPRAKTAN SOFRAYA" GALA GECESİ GERÇEKLEŞTİ

İlk kez düzenlenen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali"nin Gala Yemeği, şeflerin ve gastronomi dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla yapıldı. Markalaşma ve sürdürülebilirlik mesajlarının damga vurduğu gecede, yerel basının ödüllendirilmemesi dikkat çekti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Kasım 2024 Pazar 00:00
"TOPRAKTAN SOFRAYA" GALA GECESİ GERÇEKLEŞTİ

Edirne Valiliği öncülüğünde gerçekleşen ve üç gün süren "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali"nin Gala Yemeği, Edirne’nin mutfak kültürüne ışık tutan önemli bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti. Gala yemeği, Türkiye’nin ünlü şefleri ve gastronomi dünyasından isimlerin katılımıyla renkli anlara sahne oldu.Gala yemeği öncesi, Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksek Okulu Gastronomi Bölümü Öğr. Görevlisi Sedat Kocadoğan, Günaydın Et Restoranları Grubu Ortağı, Şef Cüneyt Asan, İnoksan Mutfak Koordinatörü Rıfat Sınmaz, Soyyiğit Grup Yön. kurulu Başkanı Temel Soyyiğit, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nden katılan şef Netjemiddi Beqiri birer konuşma yaptı.

Organizasyonda özellikle bir marka değeri oluşturmasını ve bu markanın sürdürülebilirliği vurgulandı.

CÜNEYT ASAN'DAN MARKALAŞMA VURGUSU

Günaydın Et Restoranları Grubu Ortağı, ünlü şef Cüneyt Asan, konuşmasında Edirne’nin markalaşma potansiyeline dikkat çekti.

Asan, “Bu topraklar, Osmanlı'nın başkenti olmuş, medeniyetin beşiği sayılabilecek kutsal topraklar. Ancak, Edirne bugüne kadar bu potansiyelini yeterince kullanamadı. Marka olmadan katma değer yaratamazsınız. Örneğin, Türkiye’nin Rize çayı, burada 12 liraya satılırken, uluslararası bir markanın aynı çayı paketleyip 164 liraya sattığını gördüm. İşte, markalaşma bu kadar önemlidir” diyerek, markalaşmanın bölge ekonomisi için önemini vurguladı. Asan'ın heyecanlı ve etkili konuşması, salondan büyük alkış aldı.

SEZER: "FESTİVALİN KALICI OLMASINI DİLİYORUM"

Edirne Valisi Yunus Sezer de, festivalin devamlılığını önemseyen konuşmasında, “Bu festival, sadece bir araya gelme değil, bu güzel şehre kalıcı bir iz bırakma amacı taşıyor. Edirne, Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış, saray ve Rumeli mutfağının zenginliklerini barındıran bir şehir. Bu nedenle, bu festivalin gelecek yıllarda çeşitlenerek devam etmesini ve Edirne’nin gastronomi alanında hak ettiği değeri bulmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Sezer, festivalin hazırlık sürecinin sekiz-dokuz aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu da belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İSTANBUL'A ÖDÜL VAR,YERELE YOK!

Ödüllerin verilmesi sırasında birçok şef ve aşçılık öğrencisine ödüller dağıtıldı. Bunun yanında, İstanbul ve büyükşehirlerden gelen gazeteciler ve televizyon sunucuları da ödüle layık görüldü. Ancak organizasyon tarafından Edirne'nin yerel basın emekçilerinin emekleri ödülle taçlandırılmadı ve es geçildi.Bu neden dolayı Edirne'nin basın emekçileri salonu terk ettiler.

Gala gecesi, Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu’nun konseri ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.