TEKİN, MEHMET AKİF ERSOY’U ANDI

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 86. Ölüm Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

TEKİN, MEHMET AKİF ERSOY’U ANDI

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 86. Ölüm Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Aralık 2022 Salı 06:00
TEKİN, MEHMET AKİF ERSOY’U ANDI

Av Tekin mesajında; “Milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemizin başarı ile sonuçlanmasında cephedeki kahramanlarımız kadar şiirleri, yazıları ve anlatımları ile büyük katkı sağlayan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ahirete irtihalinin 86. yıldönümünde rahmet ve minnet ile anıyoruz” dedi.

Merhum Mehmet Akif Ersoy’un, Milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşıladığının altını çizen Av. Sinan Tekin, “İstiklal ruhunu iliklerimize kadar işlemesini sağlamıştır. Milli mücadeleye katılıp ülkesinin bağımsızlığına kavuşması için halkı aydınlatmak görevini seve seve kabul eden, şiirleriyle bu ülkenin gerçek sahiplerine samimiyetle seslenen bir şair olan Mehmet Âkif Ersoy, inancıyla sanatını birleştirerek, sarsılmaz karakteriyle de toplum tarafından sevilmiş yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir” açıklamasını yaptı.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Kahraman Ordumuza;

“Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.
Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz;
Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun,
Meğerki harbe giden son nefer şehid olsun” dizeleriyle milletimizin cesaretine cesaret katmıştır.

“Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak” diyerek de ümit ışıkları yakmıştır. 

86 yıl önce Rahmeti Rahman’a kavuşan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 86. Ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz."

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.