TAYBILLI "CHP BAYRAĞINI İNDİRMEDEN YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

Bir süre önce CHP İl Başkanlığı atanan Harika Taybıllı, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Taybıllı, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, sorularını yanıtlarken, belediye başkan yardımcılığı görevine talip olmadığını, belediye meclis üyeliği görevinin ise devam ettiğini söyledi.

TAYBILLI "CHP BAYRAĞINI İNDİRMEDEN YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

Bir süre önce CHP İl Başkanlığı atanan Harika Taybıllı, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Taybıllı, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, sorularını yanıtlarken, belediye başkan yardımcılığı görevine talip olmadığını, belediye meclis üyeliği görevinin ise devam ettiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Temmuz 2024 Cuma 00:00
TAYBILLI "CHP BAYRAĞINI İNDİRMEDEN YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

CHP İl Örgütü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya il yönetiminde yer alan isimlerde katıldı. Taybıllı, CHP İl Başkanlığı görevine atanmasından Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin’in CHP’ye üye olacağı iddialarına, siyasetteki gelecek hedeflerinden iş insanı N.İ.’nin Edirne Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde meydana gelen ve hukuki süreci başlayan tartışma olayına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Harika Taybıllı, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP il ve ilçe örgütlerinin güzel çalışmalar yaparak Edirne’de başarılı olduğunu belirterek, “CHP bayrağını belediyemizde indirmeden yolumuza devam etme imkanımız oldu. Bizde var gücümüzle çalışıp, Edirne'de bayrağımızı indirtmeyeceğiz" dedi.

Kendisinden önceki il başkanı ı Samet Kahraman ve  il yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe örgütüne teşekkür eden Taybıllı, Kahraman’ın istifasının ardından göreve talip olduğunu ifade ederken, Genel Başkan Özgür Özel ile MYK üyelerinin kendisini bu göreve layık gördüğünü, onlarada teşekkür ettiğini kaydetti.

Taybıllı, il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte göreve devam edeceğini ifade ederken "yönetim kurulu üyelerimiz ile görüştük. Herkes olumlu, hiç bir problemimiz yok ve herkes görevinin başında. Bir değişiklik düşünmüyoruz. Yeniden görev dağılımına gerek duymadık. İlerleyen zamanlarda yorulan arkadaşlarımız, yeni görev almak isteyen arkadaşlarımız olursa süreçte değerlendiririz ama şu an için herkes mevcut görevlerine devam ediyor” diye konuştu.

“MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETMEYECEĞİM"

Partisinin Belediye Meclisi Üyeliği görevine de devam edeceğini belirten Taybıllı, şu an için bu görevinden istifa etmesinin gerekmediğini belirterek, şöyle dedi:

"Tüzüğe, yasaya, yönetmeliklere göre bir çelişki yok. Hatta yönetmelik çok net bir şekilde hem meclis üyesi, hem de il başkanı olunabileceğini söylüyor. Sadece Belediye Meclisi için değil, İl Genel Meclisi de olsa aynı durum olabiliyor. Dolayısıyla devam edip etmeyeceğim konusunu tekrar değerlendirdikten sonra ayrılma gibi bir durum söz konusu olursa ayrıca açıklama yaparız. Ben grubumuzun başkanıyım, belediye başkanımız da belediye meclisinin başkanıdır. Tercih yapmak gibi bir durum söz konusu değil ama zaman içinde bunu yapma gibi bir düşüncem olabilir. Şu an bunun için çok erken”.

CHP İl Bakanı Taybıllı, kongreye kadar il başkanlığı görevine devam edeceğini belirtirken de“Meclis üyesi olduğum zaman il başkanı olma gibi bir düşüncem yoktu. İl başkanımız vardı. Şu anda il başkanı olarak hitap ediyorum. 13 ay sonra ne olacak bilmiyorum. Bunları konuşmak için çok erken. Siyaset çok uzun soluklu ve çok kısa sürede değişiklikler olabiliyor. Ben bu göreve layık görüldüysem, bu görevi yapacağım. İleriye yönelik başka bir göreve layık görürlerse ona da layık olmak için elimden gelen çalışmayı yapacağım” dedi.

“BAŞKAN YARDIMCISI OLMAK GİBİ BİR NİYETİM OLMADI"

Taybıllı, bir soru üzerine, bugüne kadar Belediye Başkan Yardımcılığı görevine talip olmadığını belirtirken "Bununla ilgili ne genel merkezimizle, ne de belediye başkanımızla hiçbir görüşmem olmadı. Hiçbir koşulda ne yazılı, ne de sözlü buna talip olmadım. Öyle bir şey düşünmedim. Siyasetteki bundan sonraki hedefim; arkadaşlarımızla partimiz için çalışarak yerel seçimlerde partimizin gelmiş olduğu başarıyı katlayarak partimizi iktidara taşımaktır. Bundan başka bir hedefim yok” şeklinde konuştu.

BELEDİYEDEKİ OLAYI DEĞERLENDİRDİ

Taybıllı, iş insanı N.İ.’nin Edirne Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde yaşanan tartışma olayının sorulması üzerine şunları söyledi:

 “Öncelikle bir kamu kurumuna karşı yapılmış olan böyle bir davranışın kesinlikle karşısındayız. Bununla birlikte kentimizde ve kendi belediyemizde böyle bir şeye maruz kalınması hepimizi üzdü. Fakat konu yargıya taşındı. Yargıya taşındığı aşamada şu an çok detaylı bilgisine sahip olmadığım için bunun hakkında detaylı bilgi paylaşamıyorum. Benim için de yoğun bir döneme denk geldi. Süreci takip edeceğiz”.

EDİZ MARTİN KONUSU

Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin’in İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye üye olacağına dair iddiaları da yanıtlayan Taybıllı, “Bu söylentiler benim de kulağıma geldi. Kendisi henüz örgütle görüşmüş değil. Bildiğim kadarıyla Uzunköprü ilçe örgütü ile de görüşmedi, bizimle de herhangi bir diyaloğu yok. Bundan sonraki süreçte diyaloğa geçtikten sonra devamında ne şekilde bir yol izleneceğini süreç gösterecek. Şu anda geçecek ya da geçmeyecek diyemem”diye konuştu.

“BELEDİYE VE YEREL BASINA UYGULANAN EKONOMİK DARBEDİR"

CHP İl Başkanı Taybıllı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelerin SGK borçlarını ödemesi ile ilgili söylemini de değerlendirdi ve yerel gazetelerin aboneliklerinin kesilmesiyle ilgili şöyle konuştu:

 “CHP’li belediyeler için yapılan bu uygulamalarla birlikte 24 Temmuz Basın Bayramı’ydı. Edirne’de 8 vasıflı gazete var. Tasarruf tedbirleri genelgesiyle kamu kurumlarının gazetelere verdiği abonelik ücretleri kesildi. Edirne’de il genelinde yıllık 1 gazetenin maliyeti 3 bin TL civarında. 8 gazetenin yıllık 24 bin TL maliyeti, sizlerin cebinden alınıyor. Fakat 12 tane uçak filomuz var. Külliyenin masraflarının haddi hesabı yok. ‘Belediyeler, vatandaş, basın emekçisi tasarrufta bulunsun ama itibardan tasarruf olmasın.’ Biz bunun karşısındayız. Milletvekillerimiz bu konuda çok ciddi çalışmalar yürütüyorlar. Biz, tüm emekçilerin, tüm hakkı yenenlerin parti olarak yanındayız. Partimizin bu konuda duruşu çok nettir. Belediyelere uygulanana bir ‘ekonomik darbe’ denilebilir. Sizlere uygulanan da ekonomik sansürdür. Bunun karşısındayız”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.