"SU SORUNU KALMAYACAK"

Edirne Valisi Yunus Sezer,  Edirne'nin artık belli konuları geride bırakması gerektiğini dile getirerek, "Bunlardan birincisi içme suyu. İçme suyu sıkıntısı çeken hiçbir  köyümüzün olmaması gerekiyor. Şu anda köylerimizde içme suyu sıkıntımız yok gibi. Bizim köylerimizde yaşan hiçbir vatandaşımız, 'ben içme suyu yönünden sıkıntı çekiyorum' dememesi lazım. Bununla ilgili planlarımızı yaptık" dedi.

"SU SORUNU KALMAYACAK"

Edirne Valisi Yunus Sezer,  Edirne'nin artık belli konuları geride bırakması gerektiğini dile getirerek, "Bunlardan birincisi içme suyu. İçme suyu sıkıntısı çeken hiçbir  köyümüzün olmaması gerekiyor. Şu anda köylerimizde içme suyu sıkıntımız yok gibi. Bizim köylerimizde yaşan hiçbir vatandaşımız, 'ben içme suyu yönünden sıkıntı çekiyorum' dememesi lazım. Bununla ilgili planlarımızı yaptık" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Kasım 2023 Pazartesi 00:00
"SU SORUNU KALMAYACAK"

Edirne Valisi Yunus Sezer,  Edirne'de içme suyu sıkıntısı çeken hiçbir  köyün kalmaması gerektiğini dile getirerek, bu konudaki çalışmaların Mayıs ayına karar biteceğini duyurdu.

Edirne Valisi Yunus Sezer, İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Meclis Başkanı Geçmiş, Vali Sezer’e ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, " Biz de bir saat önce sizin köylü vatandaşlarımız ve meclis üyelerimizle hazırladığınız 2024 yatırım programı ile taslak bütçeyi görüşerek karara bağladık. Bu karar neticesinde uygulamayı siz değerli valimizin emrine amade ettik. 2024 yılında tahsisli ödeneklerle birlikte 1 milyar 22 milyon TL’lik bütçemizin Edirne halkına hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

Vali Sezer'de meclis üyelerine yaptığı konuşmada, 2024 yılında yapılacak çalışmalardan dolayı tüm meclis üyelerini tebrik ederek, şunları söyledi:

"Burada Genel Mecliste kararlar alınıyor ama Özel İdaremiz ve Özel İdare genel sekreterimiz de sahada yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Bunun da çok güzel geri dönüşlerini alıyoruz. Biz, göreve başlayalı 3 ay oldu. Bu 3 ay içerisinde ilçelerimizi özel idare kapsamında 2 defa gezme imkanım oldu. İlk ziyaretimizde muhtarlarımızla, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve belediye başkanlarımızla bir araya gelerek hem talepleri aldık, hem de yapılması gerekenlerin planlamasını yaptık. Sadece İl Özel İdaresi değil diğer kurumlarda işin içerisindeydi.

Geldiğimiz noktada alınan taleplerin yüzde 90 kadarını gerçekleştirdik. Köy muhtarlarımızdan memnuniyet gördük. Bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

BÜTÇEDE 3 TEMEL KONU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ

Burada bütçe hazırlanırken 3 tane temel konu bizim açımızdan çok önemliydi. İlimiz bir tarım şehri ve yoğun bir şekilde tarım yapılıyor. Tarımın güçlendirilmesi adına neler yapılabilir bunları değerlendirme imkanı bulduk. Artık burası belli temel konuları geride bırakarak büyük projelere adım atmak mecburiyetinde olan bir il. 5 yıl içerisinde Edirne çok farklı bir yere gelecek. Edirne hem  tarımda hem sanayide hem de ulaşımda Türkiye’nin kilit illerinden biridir. Önemli görevini, vazifesini bir üst noktaya taşıyacaktır. Bizim artık belli konuları geride bırakmamız gerekiyor. Bunlardan birincisi içme suyu. İçme suyu sıkıntısı çeken hiçbir  köyümüzün olmaması gerekiyor. Şu anda köylerimizde içme suyu sıkıntımız yok gibi. Olanların tamamı da çözüldü. İkincisi özellikle Keşan, Uzunköprü ve Enez tarafında yaz aylarında çok fazla bir nüfus var ve orada içme suyu yetersizliği hakkında ilgili çalışma yapılması gerekiyorsa yapalım ve karar alalım. Bizim köylerimizde yaşan hiçbir vatandaşımız, “ben içme suyu yönünden sıkıntı çekiyorum.” dememesi lazım. Bununla ilgili planlarımız yaptık. Eğer ilave kaynak gerekiyorsa, ilave kaynak yaratacağız. Su bir ihtiyaçtır ve bununla ilgili olarak vatandaşlarımızı bizim sınav etmemiz lazım.

HEDEFİN 10 KATI SICAK ASFALT YAPILACAK

Asfalt konusunda da önemli bir adım attık. Asfalt plenti tesisinin kurulması ile beraber buradaki sıcak asfalt çalışmalarına da hız verdik. Bu sene sonunda kadar da 25 km tamamlamayı planlıyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki yıl içinde plana 150 km sıcak asfalt koyduk. Bu da Edirne tarihinde köylerde yapılan sıcak asfaltın yaklaşık 10 katı diyebileceğimiz  bir plan. Önümüzde ki 3 yıl içerisinde  Edirne’deki yol iyileştirme çalışmalarını artık geride bırakmak istiyoruz. Bu sene grup yollarını yapacağız. Seneye yine  grup yolları başta olmak üzere nüfus ve trafik yoğunluğu fazla olan köylerimizde asfalt yapacağız. Sonrasında da diğer köylerimiz olacak şekilde, Edirne’nin kırsal alanda   bu yol problemini gündemimizden çıkarmak istiyoruz. Bu enerjimizi de daha üretken projelere ayırmak istiyoruz. Bu çerçevede kendimize 3 yıllık bir proje çizmiş durumdayız.

TARIMSAL SULAMAYA ÖNEM VERİYORUZ

Diğer konuda sulama ile ilgili olarak . sulama konusunda DSİ’nin birçok projesi var. Bu projelerden bazıları yarım kalmış işlerimiz. Bazılarında imalat yönünden  eksiklerimiz var.  Bunları da hem DSİ Genel Müdürümüz, hem müdür yardımcımız buraya gelerek gördüler. Eksik kalan kısımlar ile ilgili yerinde incelemeler yaparak; burada da önemli atılımlar olacak. Özel İdareyi ilgilendiren boyutu biz tarım iliyiz ve tarıma son derece önem veriyoruz. Sulama ile ilgili sulanacak en ufacık bir yer bile varsa bunun için  bir yatırım gerekiyorsa bunu önceliklendiriyoruz. Bu noktada da ilçemizden gelen taleplerin tamamını değerlendirdik.  Önümüzde ki yıl bu sene yapamadıklarımızı planladık ve bunları gerçekleştireceğiz.

Bu sene enerji konusunda da yatırım konusunda planlamalar yapıldı. Yoğun enerjinin  kullanıldığı köylerimizde vatandaşların üzerine binen yükü azaltmak adına enerji projelerini gündemimize aldık.  İçme suyu  ve sulama ile ilgili konular mayıs ayına kadar tamamlanacak. Çünkü vatandaşlarımız bu tarihten itibaren köylerine dönerek yoğunluk oluşuyor ve sulamada bu dönemlerde başlıyor. Bu döneme kadar ihaleleri tamamlanıp faaliyete geçirilecek konular. 2024 yılı mali bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Vali Sezer'in konuşmasının ardından görüşler basına kapalı olarak devam etti.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.