SPOR VE KÜLTÜR İÇ İÇE

Selimiye Camii'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınışının 13. yılı nedeniyle düzenlenen Selimiye Farkındalık Koşusu, her yaştan katılımcının yer aldığı coşkulu bir etkinlikle gerçekleştirildi.

SPOR VE KÜLTÜR İÇ İÇE

Selimiye Camii'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınışının 13. yılı nedeniyle düzenlenen Selimiye Farkındalık Koşusu, her yaştan katılımcının yer aldığı coşkulu bir etkinlikle gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Haziran 2024 Pazar 00:00
SPOR VE KÜLTÜR İÇ İÇE

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, her yıl düzenlenen Selimiye Farkındalık Koşusu'nun bu yılki organizasyonunu başarıyla tamamladıklarını belirtti. Akdağ,“Bu yıl, UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girişinin 13. yılı nedeniyle 13 tur şeklinde sembolik bir koşu gerçekleştirdik. Etkinliğimizle hem spor kültürünün gelişmesine katkı sağlamak hem de Selimiye'nin görünürlüğünü artırmak istiyoruz” dedi.

Gençlerin Katılımı Yoğun Oldu

Etkinliğe katılan genç sporculardan Raşit Çoban, “Bugün, Selimiye Farkındalık Koşusu'nu gençlerle birlikte gerçekleştirdik. Hava sıcaktı, bu yüzden küçük çocuklar biraz etkilendi ama biz sporcular olarak güzel bir koşu geçirdik. Etkinlik çok güzeldi. Başkanımıza teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Eğitimin Gücüyle Spor ve Kültür Buluştu

Milli Eğitim'de çalışan Tahir Elçi ise etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Elçi, “Gençlerle birlikte 13 kişiyle, 13 tur attık. Hava sıcaktı, küçük çocuklar biraz etkilendi ama biz sporcular olarak güzel bir koşu yaptık. Etkinlik çok güzeldi. Başkanımıza teşekkür ederim. Gençlerimize örnek olmak için buradayız.” şeklinde konuştu.

Sağlıklı Yaşam ve Kültürel Farkındalık Bir Arada

Önder Akdağ, sözlerine şu şekilde devam etti, “Her yıl Selimiye Camii ve Külliyesi'nin UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne alınışının yıl dönümünde bu farkındalık koşusunu gerçekleştiriyoruz. Amacımız, her yıl bu geleneksel farkındalık koşusunu düzenleyerek UNESCO varlıklarına ve Selimiye'ye dikkat çekmek. Aynı zamanda, toplumu sporla bilinçlendirmek ve sağlıklı yaşama teşvik etmek istiyoruz.”

Selimiye Camii'nin 13. yılı kutlamalarında sporun ve kültürün birleştiği bu anlamlı etkinlikte katılımcıların enerjisi ve coşkusuyla unutulmaz anlar yaşattı. Günün anısı katılımcılara ve basın mensuplarına da kupa verilerek son buldu.

Mert Hamarat

Son Güncelleme: 23.06.2024 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.