SERBEST DALIŞTA 18 REKOR

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Edirne’de gerçekleştirilen Serbest Dalış Havuz-Indoor Büyükler, Gençler ve Masterlar Bireysel Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’nde 18 Türkiye rekoru kırıldı. Büyüklerde 4, gençlerde 4, masterlar yaş grubunda 10 yeni Türkiye rekoruna imza atıldı.

SERBEST DALIŞTA 18 REKOR

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Edirne’de gerçekleştirilen Serbest Dalış Havuz-Indoor Büyükler, Gençler ve Masterlar Bireysel Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’nde 18 Türkiye rekoru kırıldı. Büyüklerde 4, gençlerde 4, masterlar yaş grubunda 10 yeni Türkiye rekoruna imza atıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Mayıs 2024 Salı 00:00
SERBEST DALIŞTA 18 REKOR

Edirne GSİM Olimpik Yüzme Havuzu’nda  düzenlenen şampiyonluk yarışlarında 10 spor kulübünden 29’u kadın, 57’si erkek ve ayrıca 1 ferdi kadın sporcu olmak üzere toplam 87 sporcu şampiyonluk için nefeslerini tuttu. Paletsiz, mono ve çift palet dinamik apnea, hız apnea, dayanıklılık apnea ve statik apneada şampiyonların belirlendiği yarışmada gençlerde en fazla rekoru kadınlar kategorisinde Bakırköy Ata Spor Kulubü’nden Adasu Ramazanoğlu kırdı. Ramazanoğlu, dayanıklılık 4x50 m. yarışını 2 dk. 10 sn. 96 sl., hız apnea 2x50 m. yarışını ise 41 sn. 41 sl.de tamamlayarak iki Türkiye rekoruna imza attı. Genç erkeklerde Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü’nden Polat Kaan Perçiner, 4x50 m. dayanıklılık apnea yarışını, 2 dk. 39 sn. 87 sl.de tamamlayarak Türkiye rekoru kırdı. Diğer rekor ise Okyanus Su Sporları Kulübü sporcusu Nida Murathan Bulut’tan geldi. Bulut, dinamik çift palet mücadelesini 158.24 m. ile tamamlayarak yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

BÜYÜKLERDE 4 TÜRKİYE REKORUNUN ÜÇÜ KADIN SPORCULARDAN GELDİ

Büyükler yaş grubunda 4 rekorun üçünü kadın sporcular kırarken bu yaş grubunda en çok rekora Albeka Olimpik Spor Kulübü’nden Yağmur Ergün imza attı. Ergün, dinamik mono palette 220.29 m.lik derecesiyle, dinamik paletsizde 141.5 m.lik derecesiyle 2 yeni Türkiye rekoru kırdı. Bakırköy Ata Spor Kulübü’nden Elif Bilge Meydan, dayanıklılık 4x50 m. disiplininde 3 dk. 23 sn. 74 sl.lik derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Büyük erkeklerde Bakırköy Ata Spor Kulübü’nden Yunus Cenkay Yılmaz, dayanıklılık 4x50 m. yarışını 1 dk. 32 sn. 11 sl.de tamamlayarak Türkiye rekoru kırdı.

MASTER YAŞ GRUPLARINDA 10 TÜRKİYE REKORU

Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü’nden Birol Özbek, dinamik apnea mono palette 140.20 m., çift palette 127.44 m., paletsizde 107.86 m. mesafeleriyle, statik apneada 4 dk. 6 sn. 14 sl. ve hız apnea 2x50 m.de 1 dk. 2 sn. 71 sl.lik zamanlama derecesiyle master 55-59 yaş grubu erkeklerde 5 Türkiye rekoru kırmayı başardı. Master 65-69 yaş grubu erkeklerde Derya Can Spor Kulübü’nden Ferhat İnceler, dinamik mono palette 79.23 m., çift palette 81.84 m. ve paletsizde 27.7 m. ile 3 Türkiye rekoru kırdı. Master 50-54 yaş grubu erkeklerde Bakırköy Ata Spor Kulübü’nden Burak Baştürk hız apnea 8x50 m. yarışını 8 dk. 58 sn. 87 sl.de, hız apnea 2x50 m. yarışını ise 46 sn. 5 sl.de tamamlayarak 2 Türkiye rekorunun sahibi oldu.

TSSF Başkanı Fatih Uysal yaptığı açıklamada, rekor kıran ve madalya kürsüsüne çıkan tüm sporcuları kutladığını belirterek, “Gerçekten bu şampiyonada rekorlardan oluşan bir gurur tablosuna şahit olduk. Son derece mutluyuz. Serbest dalış branşımızda yeni uluslararası başarıların habercisi olarak görüyorum bu rekorları. Sporcularımızın başarılarının devamını dilerim” dedi.

Kapanış ve ödül törenine katılan TSSF Başkan Vekili Kadir Sağlam ise şampiyonluk organizasyonunun son derece başarılı geçtiğini vurgulayarak, madalya kürsüsüne çıkan ve Türkiye rekoruna imza atan tüm sporcuları gönülden kutladığını söyledi. Sağlam, serbest dalışta sezona rekorlarla başlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, sporcularını bu başarısında emeği olan antrenörlere, spor kulüplerine ve sporcu ailelerine teşekkür etti.

Mert Hamarat

Son Güncelleme: 14.05.2024 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.