ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ KADINLARA EMANET

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaptığı olağanüstü kongrede, kadınların ağırlıklı olduğu yeni yönetimi oy çokluğuyla seçti. Yapılan seçimde 10 kişiden oluşan yönetimin 9'unun kadın olduğu dikkat çekti.

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ KADINLARA EMANET

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaptığı olağanüstü kongrede, kadınların ağırlıklı olduğu yeni yönetimi oy çokluğuyla seçti. Yapılan seçimde 10 kişiden oluşan yönetimin 9'unun kadın olduğu dikkat çekti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ekim 2023 Pazar 00:00
ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ KADINLARA EMANET

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Pazar günü olağanüstü kongre için derneklerinde buluştu. İlk toplantıda üyelerin çoğunluğunun katılımıyla yapılan genel kurulda Uzun yıllar derneğin başkanlığını yapan Ali Nermin Vardar'ın kızı Şehit ablası Leyla Vardar Karaduman'ı yeni başkan olarak seçtiler.

Dernek binasında yapılan genel kurul divanın seçimiyle başladı. Divanın belirlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Önceki yönetimin yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak, ibrası yapıldı.

Ardından açı oylama yapılarak yeni yönetim belirlendi. Yapılan açık oylamada kongreye katılan 84 üyenin 81'inin oyunu alan Leyla Vardar Karaduman ve arkadaşlarının listesi oy çokluğuyla seçimi yönetime getirildi.

Seçim sonrası konuşan Leyla Vardar Karaduman, şunları söyledi:

"Bizler bu vatan için bedel ördemenin ne demek olduğunu en iyi bilen insanlarız. Kimimiz evlatlarını, kimimiz babasını, kimimiz kardeşini, kimimiz eşini bu uğurad şehit verdi. Kimiz ise Gazilik makamına nail oldu. derneğimiz yeni tanışsa bile yanyana geldiğinde birbirini yıllardır tanıyormuş gibi hisseden, birbirini en iyi anlayan insanlardan oluşuyor. bu bizim en büyük göcümüz ve kparılamaz bağımız. ben 15 yıl boyunca başkanlığını yürüterek derneğimize hizmet etmiş, her zaman iyiliğiyle anılan, erdemli ve güzel insan rahmetli Ali Nermin Vardar'ın kızıyım. Bir şehit ablası olarak babamın yıllarca taşıdığı bayrağı taşıma gücünü kendimde buldum. derneğimize sahip çıkmak için acısı ve gruru ortak olan arkadaşlarım ve büyüklerimle birlikte göreve talip olduk. Bizi bu göreve layık gördüğünüz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah utandırmasın. Sırtımızıdaki yükün ağırlığının ve öneminin farkındayız. Bize duyulan güveni sarsmamak, şehitlerinizin hatıralarını yaşatmak, emanetlerini el üstünde tutmak boynumuzun borcu. Derneğimizi bir emanet olark kabul edip, daha ileri götürmek için ben değil, biz olacağız. Her zaman şeffaf olup attığımız her adımdan sizleri de haberdar edeceğiz."

Konuşmanın ardından yönetim kurulu ve dernek üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Genel Kurula, dernek üyelerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bİlgin Özbaş'da katıldı.

Yeni seçilen yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Leyla Vardar Karaduman, Ayşe Orak Şahin, Hüseyin Pehlivan, Melek Avşar, Havva Çalışkan, Şenay Meriç Ergüder, Kadriey İğdi, Gülvatan Ataman, Gülsen Kerman, Mürevet Saatçioğlu

Denetim Kululu: Yüksel Zogo, Soner Tunca, Sergülen Güzar, Cemiel Havale Uçar, Melek Tikveşli Taylan, Gülay Küçükkuslu

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.