SAVAŞ SUÇLUSU İSRAİL'E TEPKİ

Cuma Namazı sonrası toplanan Edirneliler, İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü saldırılarını ağır bir dille tepki gösterdi. Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda STK'nın katıldığı protestoda, İsrail'in savaş suçu  işlediğinin altı çizilerek Filistin'e destek çağrısında bulunuldu.

SAVAŞ SUÇLUSU İSRAİL'E TEPKİ

Cuma Namazı sonrası toplanan Edirneliler, İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü saldırılarını ağır bir dille tepki gösterdi. Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda STK'nın katıldığı protestoda, İsrail'in savaş suçu  işlediğinin altı çizilerek Filistin'e destek çağrısında bulunuldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ekim 2023 Cuma 00:00
SAVAŞ SUÇLUSU İSRAİL'E TEPKİ

Edirne'de, Cuma Namazı çıkışı İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü saldırıları protesto edildi.

İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırı devam ederken, Edirne'de Cuma namazı çıkışı Eski Camii önünde toplanan vatandaşlar İsrail'e tepkilerini göstermek amacıyla basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına, Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi Eğitim Birim Sorumlusu Bilal Değirmendereli okudu. Değirmendereli konuşmasına "Bugün ağıt yakmak için toplanmadık. Bugün ağlamak için toplanmadık. Bugün yas tutmak için toplanmadık. Artık, bir muştuyu paylaşmak için toplanacağız. Artık ümmete müjdeler vermek için toplanacağız. Zira zulüm saltanatının sonu gelmeye başladı. Zira zulüm imparatorluğu çökmeye başladı" diyerek konuşmasına başladı.

Değirmendereli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şeyh Ahmet Yasin'in yetiştirdiği gençler ilk vuruşu yaptı. Hasan el Benna'nin tohumunu attığı dallar meyveye durdu. Hamas'lı gençler, dedelerinin başlattığı savaşı bir adım ileriye taşıdılar. İzzettin El Kassam tugayları bir balonu patlattı. Batılıların, ekonomik ve siyasi destekleri ile büyüttükleri "güçlü israil balonu" patladı. 6 gün savaşı ile şişirilen balon patladı. Yenilmez israil balonu patladı. "Her şeyden haberi olur" zannedilen mossad balonu patladı.

Şimdi çizilen karizmalarını çocukları öldürerek düzeltmeye çalışıyorlar. Şimdi, kurdukları korku imparatorluğunu hastaneleri havaya uçurarak yeniden inşa etmek istiyorlar. Bombalarla yıktıkları binaların görüntülerini servis ederek yeni bir korku dalgası yaymaya çalışıyorlar. Bombalarla parçalanan çocuk cesetleri ile yeni "korku duvarları" inşa etmeye çalışıyorlar.

Siyonist lobilerin ve dünyadaki terörün ana merkezi olan ABD ile İslam coğrafyasında yaptıkları katliamlar, işgaller, tecavüzler, sömürü faaliyetleri ayan beyan ortadadır. Kafirlerin birbirlerini nasıl desteklediğini görmemek için kör, duymamak için sağır, dertlenmemek için vicdan ve izandan yoksun olmak gerekir. İşte Amerika, İngiltere Doğu Akdeniz'de konuşlandırdıkları filolarla İsrail'in emrine amade olduklarını, olası bir savaşa karşı onu korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ilan ediyorlar. Avrupa ve diğer batılı ülkeler İsrail'in zulümlerine karşı çıkanları hapse atmakla, sınır dışı etmekle tehdit ediyor. Dünyanın her yerinde Müslümanlar sindirilmeye, küfrün en güçlü olduğuna iman etmeye zorlanıyor.

Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bizler ancak Allah'tan korkar ve ona itaat ederiz. Bizi sindiremeyecek, korkutamayacak, yok edemeyeceksiniz. Yüz yıllarca haçlı seferlerini nasıl püskürttüysek, Kudüs'ü defalarca nasıl fethettiysek, İstanbul'u nasıl İslam'ın başkenti yaptıysak, Allah'ın arzında adım atmadık yer bırakmadıysak yine yaparız, yine yapacağız. Allah'ın yardımı bizimle olduğu sürece ancak biz galip geliriz. İşte bu inayete nail olmak için Müslümanların Filistin davasına gerekli önemi ve önceliği vermesi, tüm maddi olanakların ve manevi desteğin mücahitlerin hizmetine sunulması şarttır. Kudüs ve Mescidi Aksa için gayret göstermek imanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir."

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.