SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ’NDE ÜCRETSİZ HİZMET

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. M. İshak Yıldırım, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi’nde açıklama yaptı. Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin önemine değinen Dr. Yıldırım, buradaki hizmetlerin tamamen ücretsiz olduğunu belirtti.

SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ’NDE ÜCRETSİZ HİZMET

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. M. İshak Yıldırım, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi’nde açıklama yaptı. Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin önemine değinen Dr. Yıldırım, buradaki hizmetlerin tamamen ücretsiz olduğunu belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Eylül 2024 Cuma 00:00
SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ’NDE ÜCRETSİZ HİZMET

Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi’nde açıklamalar yapan Sağlık Müdürü Dr. Yıldırım, vatandaşlara, Sağlıklı Hayat Merkezleri’ni daha sık kullanmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde gebelikten, diyetisyen, psikolog, uzman fizyoterapist, sigara bırakma merkezlerine kadar birçok bölümün olduğunu belirten Dr. Yıldırım, buradaki hizmetlerin tamamen ücretsiz olduğunu açıkladı.

“BURADA ÜCRET YOK”

Sağlıklı Hayat Merkezleri’nin önemine işaret eden Sağlık Müdürü Yıldırım, vatandaşlara sağlık konusunda ellerinden gelen en iyi hizmeti verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

 “Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde birinci basamakta gebe sınıfımız, ikinci basamakta gebe okullarımız var. Gebe sınıfında yaptığımız kulaktan dolma bilgileri değil; anne ve bebek için, aile için doğru olan bilgileri veriyoruz. Sadece anneye de değil; isterlerse eşine, isterlerse annenin ya da babanın hem annesine, hem babasına bu bilgilendirmeyi ve eğitimleri veriyoruz. Böylelikle kişi kendi sürecini değerlendirip bazı konularda kolay karar verebiliyor. Hekime daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Daha efektif oluyor. Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sadece gebe sınıfımız yok. Aslında görünmeyen ve çok da önemli bir hizmet. Buraların asıl amacı aile hekimliği sistemini güçlendirmek ve aile hekimlerini desteklemek. Örneğin; Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde sosyal çalışmacımız var. Diyetisyenimiz, psikoloğumuz, uzman fizyoterapistimiz, sigara bırakma polikliniğimiz var. Çok farklı hizmetlerimiz var. Bunların yanında teknoloji bağımlılığına karşı danışmanlık hizmetlerimiz var, kanser tarama merkezimiz var. Buraların en önemli özelliği de tamamen ücretsiz olması. Burada kapıdan girdiğiniz anda aldığınız bütün hizmetler tamamen ücretsiz, devletimiz karşılanmaktadır”.

“KALİTE VAZGEÇİLMEMİZ"

Sağlıklı Hayat Merkezleri’ni tanıtmak istediklerini söyleyen Yıldırım; “Vatandaşlarımızın daha büyük taleplerle gelmesini istiyoruz. Çünkü gerçekten oldukça profesyonel arkadaşlarımız var. Bu konuda iyi yetişmiş kardeşlerimiz var. Bunun yolu da bence aile hekimliği. Kendi aile hekimimize başvuruyoruz. Aile hekimimiz, tahlillerimizi ister, durumumuzu değerlendirir. Kendi kontrollerinden sonra bizi gerekli yerlere yönlendirir. Aslında olması gereken budur. Biz bu alışkanlığı kazanmak, kazandırmak istiyoruz. Burada da Sağlıklı Hayat Merkezlerimizin önemi çok büyük. Vatandaşımız bunu öğrendiği zaman dışarıda belki parayla aldığı bazı hizmetleri, burada bedava alabilecek. O yüzden özellikle çok önemsiyoruz. Bunların tanıtılması ve vatandaşlarımızın önce aile hekimlerine başvurarak aile hekimlerimizin vasıtasıyla Sağlıklı Yaşam Merkezlerine yönlendirilmesini ve buradan ücretsiz hizmet almalarını istiyoruz. Biz zorlanalım, talep fazla olsun, biz hizmete yetişmek için uğraşalım. Bizim derdimiz vatandaşlarımıza ücretsiz ve kaliteli bir sağlık hizmetini birinci basamakta sunmak” dedi.

EĞİTİM ALDI SAĞLIKLI DOĞUM YAPTI

Selimiye Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Sınıfı’nda aldığı eğitimle sağlıklı bir şekilde doğum gerçekleştiren Özge Tuna, 3 ay önce burada aldığım eğitim sayesinde erken doğumun başladığını fark ettiğini belirterek, bebeği Tunahan Tuna'nın sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiiğini söyledi. Tuna, şöyle dedi:

"Aile hekimimin yönlendirmesiyle gebe okulundan hizmet aldım. Aile hekimliğinde yapılan bir bilgilendirme toplantısına katıldım. Bu sayede gebe okulu olduğunu öğrendim. Oradaki verilen eğitimler sayesinde erken doğum riskim olduğu ortaya çıktı. Bu olağan bir şey değildi. Rutin kontrollerimde her şey yolunda gidiyordu. Bayramın ikinci günü yaşadığım bir belirtiden sonra, gebe okulunda aldığım bilgilerle erken doğumun başladığını anladım. Edirne Devlet Hastanesi acil kısmına başvurdum. Oradan beni Kadın Doğum Uzmanına sevk ettiler. Hastaneye yatışım sağlandı ve 2 gün rutin kontrollerim yapıldı. Daha sonra sağlıklı bir şekilde doğumum gerçekleşti. Burada verilen bilgiler olmasaydı belki bunu anlamayacaktım. Burada aldığım bilgiler sayesinde bunun bir erken doğum olduğunu anlayarak hastaneye başvurdum. Ben gebe okuluna tüm hamilelerin katılmasını tavsiye ediyorum. Çalışan arkadaşlarımız çok ilgililer. Hiçbir şekilde takiplerini aksatmıyorlar. Hem gebelik ile ilgili, hem de sonrasında emzirme ve bebek bakımıyla ilgili eğitimleri veriyorlar"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.