REKTÖR TABAKOĞLU'NDAN NKÜ ÇIKARMASI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Önceki Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un teşrifleriyle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleştirilen “Murat Kamil Tırpancı Kütüphanesi” açılışına ve “Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları” paneline Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu katıldı.

REKTÖR TABAKOĞLU'NDAN NKÜ ÇIKARMASI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Önceki Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un teşrifleriyle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleştirilen “Murat Kamil Tırpancı Kütüphanesi” açılışına ve “Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları” paneline Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Mayıs 2024 Pazartesi 00:00
REKTÖR TABAKOĞLU'NDAN NKÜ ÇIKARMASI

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin yeni kütüphanesi olan ‘Murat Kamil Tırpancı Kütüphanesi’nin resmi açılışı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Önceki Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirildi.

Kütüphane açılışının ardından Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında “Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları” konulu panel düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür konuşmasında, Trakya Üniversiteler Birliğinin bölge üniversiteleri arasında sağladığı iş birliği ve yakın çalışma ortamının faydalarına değindi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversiteler Birliği’nin Türkiye’nin en iddialı, en güzel çalışan üniversiteler birliği olduğunu vurgulayarak “Trakya Üniversiteler Birliği güzel bir birlik olarak kuruldu. Güzel çalışan, aslında beş üniversiteyi bir üniversite gibi hareket ettiren bir birlik var. Her yıl bölgenin sorunlarına eğilen ve çözüm önerileri sunan onlarca etkinlik düzenliyoruz. Bugünkü düzenlenen panelde de bu nitelikli etkinliklerden biridir.” diyerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, panelin amacının Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türkleri’nin dini durumları ile ilgili sorunları tüm yönleriyle ele almak ve çözüm önerileri sunmak olduğunu ifade ederek katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, “Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları” başlıklı panelin anlam ve önemine atfen “Din” kavramının tarihçesine değinerek, Osmanlının Balkanlardan çekilmesi sonrası bölgede kalan Türklerin dini durumları ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halit Eren moderatörlüğünde, Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmet, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa dinleyicilerle Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin dini durumlarına ilişkin kapsamlı bilgiler paylaştılar. Panel toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Tekirdağ NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Türkiye Büyük Millet Meclisi Önceki Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Vergi Mahkemesi Başkanı Halil Gündüz, TÜB Dönem Başkanı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Eşi Selda Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet, Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmet, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve yöneticileri, STK Temsilcileri, basın mensupları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.