PEHLİVANLAR KAYIT YAPTIRDI

Bu yıl 663.kez düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlarken, tüm boylarda mücadele edecek pehlivanlar Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda kayıt yaptırarak kuralarını çekti.

PEHLİVANLAR KAYIT YAPTIRDI

Bu yıl 663.kez düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlarken, tüm boylarda mücadele edecek pehlivanlar Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda kayıt yaptırarak kuralarını çekti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Temmuz 2024 Perşembe 00:00
PEHLİVANLAR KAYIT YAPTIRDI

 Sarayiçi Er Meydanı’nda  elemeler saat 13.00’da başlarken, Pazar günü yapılacak büyük finalle Türkiye’nin 663’ncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı belirlenmiş olacak. Kırkpınar'a bu yıl 852 pehlivan başvuru yaparken, sistem değişikliği nedeniyle ön eleme müsabakaları bir gün önce başlamış oldu.

23 BAŞPEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

Kırkpınar'da er meydanına çıkarak ter dökecek olan güreşçilerin kayıt işlemleri sona ererken, bunlardan 23'nün başpahlivan olduğu belirtildi.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Yağlı Güreş Merkezi Hakem Komitesi Genel Sekreteri Metin Şener, bu yıl yapılan ön eleme müsabakalarının Kırkpınar tarihinde ilk olduğunu belirterek şöyle dedi:

"663. kez pehlivanlar er meydanına çıkacak. Evet, artık başladı diyebiliriz. Ön eleme yapılıyor ve bu ilk defa oluyor. Bu yıl bazı kural değişiklikleri var. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı Sayın İbrahim Türkeş'in  başkanı olması itibariyle, yeni kurulan Fii ve Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi oluşturuldu. Geçen sene yapılan 7 organizasyondan sonra, 2024 yılındaki 663. Tarihi Kırkpınar Güreşlerine katılım hakkı elde eden sporcular bu sene burada güreş yapabilecek. Bu anlamda toplamda şu anda 852 pehlivanımıza güreşme hakkı doğdu. Başpehlivanlık kategorisinde, 32 pehlivan direkt katılım sağladı. 8başpehlivanımız ise bugünkü ön elemeden geçerek, cumartesi günü sabah sahada toplam 40 başpehlivan kol bağlayacak. Burada da kura değişiklikleri var. Bu ligin getirdiği kura işlemiyle birlikte ön elemeden gelen arkadaşlarımız, otuz iki başpehlivanın dördüncü, üçüncü torbadaki yani yirmi dört ile otuz iki arasındaki başpehlivan arkadaşlarla eşleşme yapacak. Kalan sekiz başpehlivanla birlikte toplam dokuz iki başpehlivan kalacak. Birinci torba, dördüncü torbayla; ikinci torba da üçüncü torbayla eşleşme yapacak. Ondan sonra karma kura sistemiyle pazar günü 8 maç yapılacak".

BAŞPEHLİVAN ZEYBEK "KAZANMAM İÇİN ÜZERİMDE BASKI VAR"

Geçen yıl yapılan 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini, bu yıl da kazanmak için üzerinde baskı olduğunu söyledi. Zeybek, "baskı var ama şu an bir heyecan hissetmiyorum. Sadece saha içine ayak bastığımda heyecanlanırım. İnşallah altın kemek bana nasip olur" dedi. Zeybek, ustaları ile güzel bir çalışma imkanı bulduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Bu sene düzenlenecek olan 663. tarihi Kırkpınar Güreşleri'ne katılım şartı var. Tabii hedefimiz altın kemeri almak ve cumhuriyetimizin yüz birinci yılında tekrar başpehlivan olmak. Güzel bir kış dönemi geçirdik. Ustalarımız ve arkadaşlarımızla birlikte güzel bir çalışma yaptık. Serdar Çavuşoğlu ustamız ve Recep Bey ile güzel bir kış dönemi geçirdik. Edirne'nin heyecanı farklı oluyor, diğer güreşlere benzemiyor. İnşallah altı yüz altmış üçüncü Kırkpınar güreşlerinde tekrar başpehlivan olup üç defa üst üste kemeri alıp ebedi sahibi olmak, tarihe geçmek çok güzel bir duygu. İnşallah bu kültürü elimizden geldiğince en iyi şekilde temsil ederiz. Ata sporumuza sahip çıkan belediye başkanlarımıza, ağalarımıza, sporcularımıza ve tüm şehir halkına çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese ve basına da çok teşekkür ediyorum. Herkese tekrardan teşekkür ediyorum. İnşallah 663.Kırkpınar güreşleri çok başarılı geçer"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.