PAZAR YERİ AÇILDIĞI GÜN DOLDU TAŞTI

Edirne 1.Murat Mahallesi'nde yenilenen semt pazarı, deprem yönetmeliğine uygun hale getirilerek modern bir şekilde yeniden hizmete açıldı. Açılışla birlikte pazar yerine alış veriş yapmak için vatandaşlar akın etti.

PAZAR YERİ AÇILDIĞI GÜN DOLDU TAŞTI

Edirne 1.Murat Mahallesi'nde yenilenen semt pazarı, deprem yönetmeliğine uygun hale getirilerek modern bir şekilde yeniden hizmete açıldı. Açılışla birlikte pazar yerine alış veriş yapmak için vatandaşlar akın etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Ağustos 2024 Cumartesi 00:00
PAZAR YERİ AÇILDIĞI GÜN DOLDU TAŞTI

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Filiz Gencan, pazar yerlerinin şehir için önemine vurgu yaparken, Vali Yunus Sezer de Edirne'nin pazar kültürünün korunmasının önemine dikkat çekti.

1. Murat Mahallesi'nde Cumartesi pazarı olarak bilinen semt pazarı, alınan meclis kararıyla yenilenerek daha modern ve depreme dayanıklı bir hale getirildi. Toplamda 5 bin 800 metrekare kapalı alana sahip olan pazar yerinde, anne-bebek odası, kafeterya, denetim ve kontrol noktası gibi çeşitli sosyal alanlar bulunuyor.

Pazarın açılış törenine Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Avukat Filiz Gencan Akın, Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, CHP İl Başkanı Av.Harika Taybıllı, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Edirne Pazarcılar, Manavlar ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Asır, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak konuşma yapan Edirne Pazarcılar, Manavlar ve Seyyar Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Asır, “Bugün çok mutluyuz. Bu mutluluğu bize yaşatan, her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Av. Filiz Gencan Akın'a huzurlarınızda çok teşekkür ederim. Yeni pazar yerimiz, tüm Edirne halkına ve esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

GENCAN AKIN "HALKIMIZ EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR"

Ardından söz alan Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, pazarcı esnafıyla olan bağlarını ve pazar yerlerinin şehir için önemini vurgulayarak şunları ifade etti:

Bu pazar yerinin açılışı benim için ayrıca daha da kıymetli. Bu mahallenin bir kızı olarak burada çalışan pazarcı esnafımız beni çok iyi tanır. Pazar yerleri sadece alışveriş yapılan yerler değil, aynı zamanda komşuların bir araya geldiği, şehrin ritmini tuttuğumuz, birlikte dertleştiğimiz, sohbet ettiğimiz alanlardır. Bu nedenle, hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmesi için burayı en iyi şekilde inşa ettik. Edirneli hemşehrilerimiz her şeyin en güzelini hak ediyor. Onlar için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yunus Sezer'de açılışı yapılan pazar yerinin şehre kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Edirne'miz, tarihi bir şehir olması nedeniyle pazar kültürünü günümüze kadar taşıyan önemli şehirlerimizden biri olmuştur. Bu pazar kültürünün korunması bizim için çok değerli. Belediye başkanlığımızı bu güzel hizmeti şehrimize kazandırdığı için tebrik ediyorum. Esnafımıza bol kazanç, vatandaşlarımıza keyifli alışverişler diliyorum” dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.