"ÖZGÜR FİLİSTİN" İÇİN YÜRÜDÜLER

Edirne'de Filistin'e Destek Platformu tarafından Özgür Filistin yürüyüşü düzenlendi. Çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve vatandaşın katıldığı yürüyüşte Filistin halkının yaşadığı zulmün son bulması çağrısında bulunuldu.

"ÖZGÜR FİLİSTİN" İÇİN YÜRÜDÜLER

Edirne'de Filistin'e Destek Platformu tarafından Özgür Filistin yürüyüşü düzenlendi. Çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve vatandaşın katıldığı yürüyüşte Filistin halkının yaşadığı zulmün son bulması çağrısında bulunuldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Aralık 2023 Cuma 00:00
"ÖZGÜR FİLİSTİN" İÇİN YÜRÜDÜLER

Edirne’de Filistin’e destek olmak amacıyla "Özgür Filistin Yürüyüşü" düzenlendi.

 Cuma namazı sonrası Eski Cami önünde toplanan Filistin'e Destek Platformu üyeleri buradan Saraçlar Caddesine kadar yürüyerek burada bir basın bildirisi okudular. Basın bildirisini Filistin’e Destek Platformu Temsilcisi Ahmet Çetin okudu. Çetin, Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek ve Filistinlilerin destek olduklarını göstermek amacıyla alanlarda olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"İki yüzlü suskunluğa karşı, insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Ve dünyanın tüm iyi insanlarına, zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor uyarısında bulunmak için buradayız. Sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı ve Siyonistlerin Filistin'de katliam yaparken, susanların kıyameti zorladığı zamandayız.

Filistin'de can pazarı kurulmuş, insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. Gazze'de insanlık ölmüştür. İnsanlık olarak hepimiz günlerdir emsali görülmemiş bir zulme ve vahşete şahit oluyoruz. Bu saldırılarda tüm insanlığın gözü önünde binlerce insan vahşice katlediliyor. Günlerdir Filistin'de vatanın, toprağın, onurun, haysiyyetin, hürriyetin bir milletten nasıl gasp edildiğini izliyoruz. Her yaşta insanın geleceğe dair umutlarının nasıl yok edildiğini, insanlığın o vicdanına olan güvenin, nasıl yitirildiğine şahit oluyoruz.

Filistin'de olup bitenler sadece Hamas veya Filistin meselesi değildir, sadece Arap İsrail meselesi değildir, sadece bu coğrafyanın meselesi değildir. Bu aslında bütün insanlığın ortak meselesidir. Siyonist ideolojinin kanlı savaş makinaları ile işlediği cinayet, sadece Filistinlilere değil tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.

Biz de Edirne'den diyoruz ki Filistin davasına sahip çıkmak için sadece müslüman olmaya gerek yok, insan olmak yeterlidir. Tam iki aydır bombardıman altında tutulan Filistin'de, katledilen masum bebeklerle birlikte insanlık da ölüyor.

Ne yazık ki küresel zulüm, küresel işgal, kimimizi bedeninden, kimimizi ruhundan esir almıştır. 7 Ekim’den bu yana hastaneden mülteci kampına, bebek ve çocuklardan yaşlılara, kadınlardan yaralılara varıncaya kadar, savaş hukukunu hatta insanlık onurunu yerle bir eden vahşi bir soykırıma tanıklık ediyoruz. Bu vahşete dur demek için Müslüman olmak şart değil. Bu vahşete dur demek için insan olmak yeterlidir.

ABD’nin ve Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım uygulamaktadır. Filistin halkının soykırıma karşı kendini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz. Mazlum Filistinli kardeşlerimizi destekliyor, Gazze’de yaşanan vahşet, yıkım ve soykırıma karşı durmayı, mazlumlara ses vermeyi, zulme karşı sesimizi yükseltmeyi insani bir sorumluluk ve görev addediyoruz.

Son iki ayda katledilen 18 bini geçen Filistinli şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz…Ruhunuz şad mekânınız cennet olsun, ölümden korkmayan gözü pek Kahraman Gazzeliler. Dualarımız sizinle."

Basın açıklamasının ardından Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, hayatını kaybeden Filistinliler ve şehitler için dua etti.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.