Etkinliğe Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Sennur Akansel açılış konuşmasında, bu yıl yapılan etkinliğin tüm Mimarlık Fakültesini kapsayacak şekilde düzenlemeler içerdiğini ifade etti. Akansel “projelerimize son yıllarda gündemimizi oldukça meşgul eden ‘İklim Değişikliği’ başlığı altında bir temayla başladık. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yangınlar, sel felaketleri ve pandemik hastalıklar geleceğimizi ve yaşanılabilir habitatı bozmaya yönelik bir süreç içerisindedir. Mimarlar olarak bu işte bir parça payımız olduğunu biliyoruz. Bu yüzden ‘İklim Değişikliği’ konusunu kendimize amaç edindik” dedi.
Katılımcılara her seferinde bir belge takdim ettiklerini söyleyen Akansel, bu sefer doğayı koruma amacıyla belgelerin dijital yolla ulaştırılacağını ifade etti. Akansel, Keşan Orman Müdürlüğünün bir anı bahçesi oluşturmak üzere lavantalar hediye ettiğini ve çalıştaya katılanlar adına bir bahçe oluşturulacağına değindi.
Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven sürdürülebirliğin önemine değinerek geleceğin sürdürülebilirlik üzerine inşa edileceğini, güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisi gibi temiz enerjilerin gelecekte daha fazla dikkat çekeceğini söyledi. Özgüven, verimli bir workshop deneyimi olması ve etkinliklerin devamlılığının sağlanması temennisinde bulundu.
Açılış konuşmalarının ardından başlayan atölye çalışmaları gün boyunca devam etti.
Gözde Kabasakal