ÖĞRENCİLER KARNE ALIP TATİLE GİRDİ

2023-2024 eğitim -öğretim yılının sona ermesiyle birlikte İlk ve Orta dereceli okullarda öğrenim gören 56 bin öğrenci karnelerini alarak tatile başladı.

ÖĞRENCİLER KARNE ALIP TATİLE GİRDİ

2023-2024 eğitim -öğretim yılının sona ermesiyle birlikte İlk ve Orta dereceli okullarda öğrenim gören 56 bin öğrenci karnelerini alarak tatile başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Haziran 2024 Cuma 00:00
ÖĞRENCİLER KARNE ALIP TATİLE GİRDİ

Vali Yunus Sezer, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 50’nci Yıl İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine katıldı. Vali Sezer,,Edirne'de hiç okula gitmeyen bin 200 öğrencinin eğitim-öğretime kazandırıldığını söyledi.

Vali Sezer, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle 50’nci yıl ilkokulunda karne törenine katıldı. Sınıfları gezerek karneleri teslim eden Vali Sezer, öğrenciler ile bol bol sohbet etti ve onların karne heyecanına ortak oldu.

 Vali Sezer,  eğitim öğretimle ilgili yaptığı açıklamada,hiç okula gelmeyen bin 200 öğrenciyi eğitim-öğretime kazandırıldığını söyledi. Edirne’de 292 okulda  56 bin 600 öğrenciye karne verilldiğini kaydeden  Vali Sezer, şöyle devam etti:

“Bu sene umudumuz ve gayretimiz, öğrencilerimizin akademik başarı yönünde çok iyi seviyelere gelmeleri. Bu noktada da iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz. Çünkü çok önemli çalışmalar ortaya konuldu. İnşallah bunun sonucunu alırız. Hem sosyal hem eğitim hem kültürel manada da öğrencilerimizin gelişimlerini sağlamak, destek olmak için büyük çalışmalar ortaya konuldu. Edirne’mizde 5 bin 600 öğretmen görev yapıyor ve öğretmenlerimizle idarecilerimizin büyük bir gayreti oldu. Bir Kahvenizi İçeriz Ev Ziyaretleri Programı kapsamında 25 bine yakın aile ziyaretini gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi yerinde gördük. Özellikle dezavantajlı öğrencilerimizin okula kazandırılması, devamlılıklarının sağlanması konusunda faydalı oldu. Bu dönem, hiç okula gelmeyen 1200 öğrencimizi eğitim-öğretime kazandık. Belki de yapmış olduğumuz en önemli iş bu. Bir şekilde eğitim süreçleri aksamış ve belli bir sınıfa gelmesine rağmen okuma ve yazma bilmeyen 240’a yakın çocuğumuz vardı. Bunlarla ilgili özel sınıflar kurularak yine eğitim ve öğretime kazandırıldılar”.

ÖĞRENCİLER SPORLA TANIŞTIRILDI.

Eğitim-öğretim dönemi içerisinde 7 bin öğrencinin sporla tanıştırıldığını ve 2 bin öğrencinin okula katılımının sağlanması için de ailelerine yönelik çalışmalarında yapıldığını ifade eden Vali Yunus Sezer şöyle konuştu:

“Dezavantajlı öğrencilerimizden başlayarak yaklaşık mahalle ligleri ve okuldan spora projeleriyle 7 bin öğrencimizi spora yönlendirdik ki bunlardan 3 bin öğrencisi hayatında hiçbir spor branşıyla uğraşmayan öğrencilerdi. 2 bine yakın öğrencimizi de biz okul devamlılığını ve ailelerine destek sağlamak amacıyla kahvaltı verdik. 7 bin öğrencimizi okuldan alarak spor salonlarına götürdük ve bütün spor malzemelerini temin ettik. Bu programlardan her alanda büyük başarılar elde ettik. Yine çocuklarımızın müziğe yönlendirilmesi de önemli. Müzik Akademisi çalışmalarını devam ettiriyor. Müzik Akademilerini Keşan, Uzunköprü ve diğer ilçelerimizde de artırarak devam ettireceğiz. Önümüzdeki yıl çok daha iyi olacak, çünkü birçok şeyin temelini oluşturduk. Artık sınıf sınıf, branş branş çocuklarımız ne durumdalar, hangi çocuğumuz okula ne zaman gelmiş, nereye gitmiş hepsini teker teker takip ediyoruz. Edirne eğitim yönünden geçtiğimiz yıllarda da çok güzel dönemler yaşamış. Şu anda da çok güzel dönemler yaşıyor. Emin olun bundan sonraki yıllarda bunun çıtasını yukarıya, hatta Türkiye’nin zirvesine taşıyacaktır. Çünkü burada ekip çalışması yapıyoruz"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.