'O ARTIK RESMEN BAŞKAN'

31 Mart seçimlerinde Edirne'de CHP' den Belediye Başkanlığı’nı kazanan Filiz Gencan Akın için mazbata töreni düzenlendi.

'O ARTIK RESMEN BAŞKAN'

31 Mart seçimlerinde Edirne'de CHP' den Belediye Başkanlığı’nı kazanan Filiz Gencan Akın için mazbata töreni düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Nisan 2024 Perşembe 00:00
'O ARTIK RESMEN BAŞKAN'

Adliye Sarayı toplantı salonunda ki törene  Edirne CHP  Milletvekili Baran Yazgan ve Ediz Ün, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Belediye Meclisi Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Törenin açılışında konuşan  Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek, Başkan Gencan Akın’ı kutlayarak görevi süresince Edirne Adliyesi’nde gösterdiği başarısını belediye başkanı olarak devam ettireceğini düşündüğünü kaydetti.

 Gencan Akın'da, seçim süresince  Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek’e ve çalışan tüm personele özverili çalışmaları için teşekkür ederek “Bugüne kadar verdiğimiz hak, hukuk mücadelesini bundan sonra kentte yaşayan tüm vatandaşlarımıza adil ve eşit davranacağıma söz veriyorum” dedi.

 Cellek, “Sandıklarda ki seçmenin özgür iradesi sonrasında bizlerin de tarafsızca ve özverili olarak çalışma sonrasında Edirne merkez ilçesinde gerçekleştirilen seçimden sonrası en çok oyu alarak Edirne Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın'ı tebrik ediyorum.  5 yıllık görev süresince buradaki başarısını da belediye başkanı olarak devam ettireceğini düşünüyorum. Ekibi ve kendisine başarılı bir çalışma süreci diliyorum” ifadelerini kullandı.

GENCAN AKIN "EŞİT DAVRANACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”

Gencan Akın, yolunun yeni başladığını ve tüm vatandaşlara adil ve eşit davranacağını ifade ederek şöyle konuştu:

 " Edirne'deki ilk kadın belediye başkanı olarak belediye meclis üyelerimizle, il genel meclis üyelerimizle birlikteyiz. Öncelikle ben bütün seçim süresince ilçe seçim kurulu başkanıma, müdürüme ve çalışan tüm personeline özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim Kadını yücelten, kadına değer veren, bizlere seçme ve seçilme hakkını veren ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bugüne kadar yolundaydık. Bundan sonra da Ata'mızın izinden onun ilke ve devrimlerinden şaşmadan yolumuza devam edeceğiz. Çok onurlu ve gurur Ayrıca bugün burada bu ödül töreni on beş yıldır görev yaptığım adliyede gerçekleşiyor. Bugüne kadar verdiğimiz hak, hukuk mücadelesini bundan sonra Edirne'de yaşayan tüm vatandaşlarımıza adil ve eşit davranacağıma söz veriyorum Buradan öncelikle eşime, aileme çok teşekkür ederim. Benimle yol yürüyen bütün yoldaşlarıma çok teşekkür ederim. Gece gündüz demedik, nefes almadık tabiri caizse. Hep mücadele ettik. Bugün de bu haklı mücadelemizi zaferle sonuçlanmasını hep birlikte kutluyoruz. O yüzden ben çok mutluyum ama şunu da söylüyorum. Bizim daha yolumuz yeni başladı. Bundan sonra nasıl ki bugüne kadar sahadayken, çalışırken hiç yorulmadık. Bundan sonra da Edirne için çalışırken asla yorulmayacağız. Yolumuz, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu, yolumuz açık. Hepimize hayırlı uğurlu olsun inşallah".

Bu arada, CHP'li Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ile birlikte görev yapacak Belediye Meclisi üyeleri de mazbatalarını aldı. Törende ayrıca İl Genel Meclisi üyeliklerine CHP'den seçilen İl Genel Meclisi Üyelerininde mazbataları verildi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.