MİNİKLERE KARATE EĞİTİMİ

Edirne'de çocuklara Karate eğitimi verilmeye başlandı. Karate sporuna çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

MİNİKLERE KARATE EĞİTİMİ

Edirne'de çocuklara Karate eğitimi verilmeye başlandı. Karate sporuna çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Haziran 2024 Perşembe 00:00
MİNİKLERE KARATE EĞİTİMİ

 Yaz Spor Okulları, çocuklara spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla çeşitli branşlarda eğitimler veriyor. Karate branşında antrenörlük yapan Mustafa Akkaya, sporun tabana yayılması ve çocukların küçük yaşlardan itibaren sporla tanışmaları için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Sporun evrensel olduğunu ve cinsiyet fark etmeksizin yapıldığına değinen Akkaya, en küçük öğrencisinin 6 yaşında olduğunu söyledi. Akkaya, minik öğrencisinin çok azimli olduğunu ve küçük yaşta spora başlamasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Akkaya, çocukların büyük ilgi gösterdiği Karate sporuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Birçok branşta spor eğitimi veriyoruz. Burada bir çok branşın antrenörleri sahada ve tanıtımı yapılıyor. Biz de karate antrenörü olarak sahadayız. Sporu tabana yaymak için karate için 6-7 yaştan başlatıyoruz. 5 buçuk yaşındaki minik bir öğrencimiz var. 2 ay önce başladı, tamda kuşak sınavı zamanına denk geldi. Onu beyaz kemerden sarı kemere terfi ettik. Çok azimli, çok akıllı bir çocuk. Bizi çok sevdi, karateyi çok sevdi. Karate sporunda kız erkek hiç fark etmiyor. Spor evrenseldir, hiçbir zaman cinsiyet ayrımı yapılmaz"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.