Edirne’nin Meriç Nehri, sabah erken saatlerde başlayıp 27 Nisan tarihlerinde uluslararası bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Edirne Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Meriç Yarışları’nda 20’den fazla kulüpten 300’ü aşkın sporcu mücadele edecek. Azerbaycan Takımı’nın da katılacağı yarışlar, 2000 metrelik özel parkurda gerçekleştirilecek.
Yarışlar, U15, U17, U19 ve Akademi kategorilerinde erkekler ve kadınlar için düzenlenecek. Tekne sınıfları arasında 1x (tek çifte), 2x (iki çifte), 4x (dört çifte), 8+ (sekiz tek dümencili) gibi farklı disiplinler yer alıyor. İlk gün U17 ve U15 sporcularıyla başlayacak yarışlar, ikinci günde U19 kategorisiyle devam edecek. Akademi takımları ise hem erkekler hem de kadınlarda güçlü bir performans sergileyecek.
Tüm yarışlar, Türkiye Kürek Federasyonu’nun Youtube kanalından sabah saatlerinde itibarıyla canlı yayınlanacak. Kürek sporuna ilgi duyanlar, üç gün boyunca nefes kesen mücadeleleri ücretsiz izleyebilecek. Organizasyon komitesi, "Meriç Nehri’ni uluslararası arenada bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.
Mert Hamarat