MALATYALILAR GELENEKSEL ‘ÇİĞKÖFTE’ GECESİNDE BULUŞTU

Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği gecede doyasıya eğlendi.

MALATYALILAR GELENEKSEL ‘ÇİĞKÖFTE’ GECESİNDE BULUŞTU

Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği gecede doyasıya eğlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Aralık 2022 Cumartesi 06:00
MALATYALILAR GELENEKSEL ‘ÇİĞKÖFTE’ GECESİNDE BULUŞTU

Edirne’de bir tesiste düzenlenen geceye Edirne’de yaşayan Malatyalılar bir araya geldi. Pandemi öncesi geleneksel hale gelen buluşmalar, pandemi nedeniyle uzun süre ara verilmişti. Aradan geçen uzun sürenin ardından yeniden buluşan Malatyalılar, dernek çatısı altında sohbet etti, haspihal ederek güzel bir gece geçirdiler.

Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sami Karaca, Edirne’de yaşayan Malatyalılar olarak Çiğköfte gecelerini geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, Covid nedeniyle bu geleneğe bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını vurguladı. Karaca, dernek olarak çalışmalarını gelecekte daha da artıracaklarını ifade ederek, ““Ekonomik yönden hemşerilerimizin birbirlerine faydalı olmasını sağlamak, hemşerilerimizin sorunlarını çözmek derneğimizin temel görevi olacaktır. Malatyalı olsun olmasın, Malatya'yı seven herkese derneğimizin kapısı açıktır.

Özlediğimiz sosyo-kültürel yaşamı yardımlaşmayı samimiyeti yaşayalım, yetişen gençlerimize aşılayalım, bütünlüğümüzü koruyalım. İş, eğitim amacıyla gelen hemşeriler ve gençlerimize, emekli olmuş, yerleşmiş yaşlılarımıza ulaşalım istiyoruz. Bunun içinde ilçe temsilcilikleri kuruyoruz. Sosyal medya gruplarımızda paylaşıp ihtiyaç dahilinde işletmeci, sanatkarı, mobilyacısı, inşatçısı, doktoru aklınıza hangi sektörden olursa olsun yediden yetmişe hemşerilerimizi bir araya getirip elimizden geldiği kadar yardımlaşmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra, dernek üyeleri tarafından yapılan çiğköfte ve içli köfte gibi yöresel yemekler ikram edildi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.